Minimalista, fehér falú, íves ablakú villa ékelődött be Santo tengerparti házsorába.

A Pham Huu Son Architects idén fejezte be a vietnami Van Phong-öbölben épített, Görögországot idéző villa-projektjét. A design ötletét a megrendelők adták, akiket lenyűgözött Santorini szigete, és egy kis darabot magukkal szerettek volna vinni belőle Vietnámba is. A festői szépségű tengerparton álló nyaraló minimalista, fehérre festett tömbje részint a klasszikus görög, részint a modern vietnámi építészetből merít.

 

 

A Santo by the Sea-re keresztelt épület a klasszikus görög sziget építészeti elveit követi. A fehérre meszelt homlokzat kontrasztos triót alkot a tengerrel, az ég kékjével és a homok aranyával. A falak természetes hatású, durva, homokos bevonatot kaptak, de ezzel együtt is meg tudták őrizni finom esztétikájukat.

 

 

Az épület vastag falai a hőszigetelésért, íves nyílászárói a természetes megvilágításért és a minél szebb kilátásért felelnek. A villa földszintjén találhatók a tulajdonosok közösségi terei, míg a vendégek külső, Santorini sikátoraira emlékeztető lépcsősoron juthatnak fel emeleti szobáikba. A tetőről nyíló, tengerre néző, csodálatos nyugati panoráma koronázza meg a fantasztikus kilátást.

 

 

Ha az Égei-tengert nem is, annak egy kis szemelvényét mindenképp sikerült a Pham Huu Son Architects építészeinek Vietnámba csempésznie. A környező, színes, apró házak közül kimagasló Santo by the Sea villaépülete görögös büszkeséggel függeszti tekintetét a Van Phong-öböl kék vizére.

 

 

Pham Huu Son Architects | Web

 

 

Forrás: designboom

 

 

További képek és rajzok a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Zölden hűtő

Zölden hűtő

Burjánzó, zöld növénytakaró uralja a vietnámi családi otthont.

Santorini Vietnámban

Santorini Vietnámban

Minimalista, fehér falú, íves ablakú villa ékelődött be Santo tengerparti házsorába.

Tökéletes home office a kertben, és még annál is több

Tökéletes home office a kertben, és még annál is több

A Hello Wood Workstation kabinja.

Hirdetés