Magyarország első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező szállodájának időkapszuláját helyezték el a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. 

Magyarország első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező szállodájának időkapszuláját helyezték el a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A 145 szobás, konferenciatermekkel tervezett Ibis Styles Budapest Airport Hotel építése várhatóan mintegy másfél évig tart.A Budapest Airport és WING Zrt. együttműködésében megvalósuló szálloda a 2. Terminál előtti külső parkoló helyszínén épül fel. A terepmunkákat és a szükséges infrastruktúra kiépítését a Budapest Airport már hónapokkal ezelőtt elkezdte, a napokban pedig elindultak a szálloda építési munkálatai, amelyeket a Market Építő végez. Az új szálloda különlegessége, hogy közvetlen, fedett gyalogos folyosó köti majd össze a 2. Terminállal, tehát az utasok egyszerűen átsétálhatnak a hotelből a repülőtérre. A szálloda üzemeltetését a fejlesztők az Accor csoporthoz tartozó ibis Styles hotelláncra bízták.A tervek szerint az 5 200 négyzetméteres, ötszintes, átriumos (belső udvaros) szállodában összesen 145, a repülőtér hangulatát idéző, a kor belsőépítészeti trendjeit követő szobát alakítanak ki, emellett több konferencia-terem is áll az üzleti találkozók szervezői rendelkezésére. Az összesen 350 négyzetméteres, két különálló teremre bontható konferenciarészleg akár 120 fő befogadására is alkalmas lesz, emellett kisebb szemináriumi termeket és egy különálló tárgyalót is igénybe vehetnek majd az üzleti utazók.

Az Ibis Styles Budapest Airport Hotel vendéglátó részlege egy 100 fő befogadóképességű étteremből és egy lobby bárból áll. A tervezett étterem és a bár alkalmas lesz arra, hogy egyszerre szolgálja ki a szállóvendégek igényeit és a repülőtérről érkező külső vendégeket is, akik két repülőjárat között, az átszállás idején vennék igénybe a szálloda éttermét vagy bárját. A szálloda egyúttal tökéletes helyszín a magyarországi üzletemberek részére is, hogy itt bonyolítsák külföldi partereikkel zajló találkozóikat.„Az új repülőtéri szállodával tovább növeljük a Budapest Airport vonzerejét, erősítjük versenyképességünket a régióban. Az elmúlt évek rekord mértékű, kétszámjegyű utasforgalmi növekedése Budapesten, amely az idén is folytatódik, még sürgetőbbé tette ennek a hotel- projektnek a gyors megvalósítását,” hangsúlyozta Jost Lammers a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette: „Az új hotel megépítése szervesen illeszkedik a BUD 2020 névre keresztelt, mintegy 50 milliárd forintos repülőtér fejlesztési programunkba. A hotel leendő vendégei között éppúgy megtaláljuk majd az üzletembereket, a konferenciák résztvevőit vagy éppen a hétvégi városlátogatásra érkezőket, mint az itt éjszakázó repülőgépek személyzeteit.”

Az épület beruházója Magyarország piacvezető kereskedelmi ingatlanfejlesztője, a WING Zrt. Noah Steinberg, a vállalat elnök-vezérigazgatója elmondta: „Az ingatlanszektor fontos eleme a magyar nemzetgazdaságnak és fontos, hogy legyenek hozzáértő, professzionális és tőkeerős magyar cégek, akik sikeresen tevékenykednek ebben a szektorban. A Wing ilyen magyar ingatlanvállalkozás, amely a Budapest Airporttal együttműködve most létrehozza Budapest első repülőtéri szállodáját. Az új szálloda nyújtja majd az egyik első benyomást a Magyarországra érkező külföldieknek. Fontos szerepet tölt be a turisták, az üzleti utazók és a Magyarországról induló utasok számára is. A Wing - a többi épületéhez hasonlóan - világszínvonalú épületet épít és világszínvonalú szolgáltatást fog nyújtani a magyar főváros repülőterén.”A rendezvényen felszólalt Gilles Clavie, az Accor szállodák kelet-európai üzemeltetéséért felelős Orbis Csoport elnök-vezérigazgatója, aki egyebek mellett ez hangsúlyozta: „Nagyon büszke vagyok arra, hogy az Orbis Group magyar leányvállalata, az Accor-Pannonia Hotels Zrt. kapta meg az első budapesti repülőtéri szálloda üzemeltetési jogát. A magyar főváros fontos piaci szerepet tölt be a régiónkban, fejlesztése iránt elkötelezettek vagyunk, amihez a meglévő szállodahálózatunk további bővítésével kívánunk hozzájárulni. A repülőtéri szálloda a dinamikus és jól ismert ibis Styles márkanév alatt fog üzemelni, amelyet nemrégiben vezettünk be sikeresen a magyar piacra, újfaja szállodaélményt kínálva vendégeinknek,” – nyilatkozta Gilles Clavie.

forrás: sajtóközlemény

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Méret, komplexitás, korszerűség: a Telekom Székház

Méret, komplexitás, korszerűség: a Telekom Székház

A mérete, a komplexitása és a korszerűsége miatt a Telekom Székház mérföldkövet jelent a magyar irodapiacon.

Építőipari bravúr a Telekom székház

Építőipari bravúr a Telekom székház

Az Év Ingatlanfejlesztése a Telekom székház. Összeszedtük, hogy mi minden teszi azzá. 

Közösségi fészer, könyvtár és játszóház: jön a Metropolitan Garden

Közösségi fészer, könyvtár és játszóház: jön a Metropolitan Garden

Megkezdődött a LIVING ernyőmárka második lakóprojektjének kivitelezése a XIII. kerületben. 

Hirdetés