2015-ös megjelenésük óta Európa szerte több helyen közintézményeken és családi házakon egyaránt fellelhetők a természetes anyagból készült, elegáns EQUITONE [linea] szálcement homlokzatburkoló lapok. 

Az építészek és tervezők érdeklődése az anyag iránt nemzetközi szinten érzékelhető volt, amely alkalmanként párosult termékfejlesztési javaslatokkal is. A termék új színének kifejlesztését is ezek a pozitív visszajelzések inspirálták. Az új szín szó szerint ragyogó megjelenést kölcsönöz az épületeknek, hiszen az anyag dinamikus fény-árnyék játékba kezd reflektálva az éppen aktuális fényviszonyokra.

 

A termékcsalád legújabb tagja az EQUITONE [linea] nem éghető, egyedülálló, anyagában színezett szálcement homlokzatburkolat. A napsütés változó hajlásszögének és az anyag 3D felületének köszönhetően az épület homlokzatának napszakonként változó megjelenést biztosít. A [linea] a család legújabb tagja, a teljes keresztmetszetében egységes színű [tectiva] anyag testvére, a tervezők körében igen kedvelt. Vonalas szerkezete kiemeli a szálcement anyag elegáns és finom textúráját. A termék a megszokott lapméretekben áll rendelkezésre, amelyek könnyen alakíthatók, tetszés szerint formálhatók, tehát a lapok darabolásával, szabásával tervezőre bízhatjuk a korlátlanság felfedezését.

 

A fehér inspirációja

A [linea] termékcsoportra építészektől, tervezőktől és kivitelezőktől egyaránt sok pozitív visszajelzés érkezett, amely indokolttá és szükségessé tette az új szín bevezetését. Bukarest és Kolozsvár után Budapesten, mutatta be építészeknek az EQUITONE az új, fehér színű EQUITONE [linea] LT 90 homlokzatburkoló lapot több mint 100 szakembernek.  Az inspiráló fehér színnel az épület tiszta, letisztult, üde és ragyogó megjelenést kap. A fejlesztés során építészek által ellenőrzött és elfogadott, jóváhagyott fehér színű szálcement lapok beépítése és kezelése természetesen teljesen úgy működik, mint a többi [linea] termék esetében. A gyári specifikációk a [tectiva] termék és további két színű [linea] alapján készült.  

Anyagában színezett szálcement homlokzatburkolat -  EQUITONE [linea]

Az EQUITONE lapok tartóssága mellé sem fér kétség. A belőle készült szerelt, átszellőztetett homlokzatburkolati várható élettartama még a legkedvezőtlenebb időjárási körülmények között is meghaladja az 50 évet. Az EQUITONE átszellőztetett, nagytáblás, szerelt szálcement homlokzatburkolat könnyű és karcsú, nyersanyag felhasználása igen alacsony. A cég rendelkezik EPD tanúsítvánnyal, amely megmutatja a termék kedvező ökológiai lábnyomát előállítását, használatát és újrafelhasználását egyaránt figyelembe véve.

Az EQUITONE homlokzatburkolati lapok kedvező fizikai tulajdonságainak köszönhetően 8 mm-es vastagságságuk mellett nagytáblás (3m x 1,25 m-ig) kialakításban is rendelkezésre állnak. Rögzítésük fa és alumínium alszerkezetre is lehetséges rejtett vagy látszó rögzítés esetén is.

Könnyű és karcsú homlokzatburkolat - EQUITONE [linea]

A fehér szín alkalmazása során felmerülhet bennünk, hogy az anyag könnyebben koszolódik, mint sötétebb árnyalatai, ám ezek a szálcement homlokzatburkolati lapok könnyen tisztíthatók.

 

További információ: www.equitone.hu

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=GHZQLWotKMk
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ipari csarnok lehet a fenntartható trópusi építészet új referenciapontja

Ipari csarnok lehet a fenntartható trópusi építészet új referenciapontja

Biofiligrán homlokzat, természetes szellőzés, moduláris belső és rengeteg növény a Jakob vietnámi üzemében.

Egy neobarokk bérpalota homlokzatfelújítása

Egy neobarokk bérpalota homlokzatfelújítása

A rendkívül gazdagon díszített, városképi jelentőségű Gross ház aprólékos munkával újul meg.

Tisztelet a múltnak - átépítés után újjáéled a Bem tér

Tisztelet a múltnak - átépítés után újjáéled a Bem tér

A Bem téri épület városképi jelentőségű főhomlokzatát megőrzik, díszeit helyreállítják, az új funkciók kialakításával nyitottabb, befogadóbb lesz az épület.

Hirdetés