Nyit a FUGA!

Nagy Bálint előtt tiszteleg az első kiállítás.

A FUGA Budapesti Építészeti Központ rövid nyári szünet után ismét várja a közönséget. Őry Júlia távozása után a művészeti vezetést a BÉK új vezetése által kiírt pályázat lezárultáig Asbót Kristóf vállalta el, aki 2019-től van jelen erőteljesen az intézmény életében, elsősorban az online tartalmak, a Mikro- és Makrokozmosz videó-sorozat révén. Az évadot indító kiállítással a munkatársak az alapító-vezető, idén elhunyt Nagy Bálint emléke előtt tisztelegnek.
 


Nagy Bálint – a FUGA művészeti vezetőjeként – nem csak szervezte, építette, gondozta a FUGA 12 éve alatt valamennyi kiállításukat, de vérbeli kreatívként valamennyi kiállítás plakátját is megtervezte. A 12 év alatt közel 1500 ilyen plakát született.

A FUGA most nyári szünetet tart, leltároz, készül a szeptemberi újraindulásra, de úgy döntöttek, hogy addig sem hagyják üresen a falakat.

„Bálint plakátjaiból a falakra tűzünk néhány száz darabot, ezzel emlékezve, és megköszönve azt a munkát és teljesítményt, aminek hála a FUGA – reményeink szerint – még hosszú évekig működhet és fejlődhet tovább.”

A kiállítást augusztus 11-én 18 órakor Winkler Barnabás építész nyitja meg.

A kiállítás augusztus 29-éig látogatható, csütörtökön, pénteken és szombaton 14-19 óra között.

 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Mesteriskola 1953-2023 – kiállítás a FUGA-ban

Mesteriskola 1953-2023 – kiállítás a FUGA-ban

Hetven éves a rangos posztgraduális építészképzés.

Nagy Bálint búcsúztatása

Nagy Bálint búcsúztatása

A Fiumei úti Sírkertben és a FUGÁban.

Búcsú Nagy Bálinttól

Búcsú Nagy Bálinttól

Személyesen...

Hirdetés