Hirdetés

Az új hidat Renzo Piano tervezte.

Utolsó darabja is helyére került a Genova területén fekvő új Morandi hídnak, amelyet Renzo Piano tervezett meg, méghozzá teljesen ingyen, adomány jelleggel. A régi híd leomlása 43 ember életét követelte, az új híd tervezésére és felépítésére létrehozott cég, a Pergenova a múlt héten jelentette be, hogy az új konstrukció nemsokára készen van.

A Morandi híd Genova két kerületét, Corniglianót és Sampierdarenát köti össze, és jelentős teherforgalmat és személyforgalmat bonyolít le belföldi és nemzetközi szinten egyaránt. 

A hidat Ricardo Morandi tervezte, 1967-ben nyitották meg a forgalom előtt, 2018-ban azonban tragikus esemény főszereplőjévé vált: 210 méteres szakaszon leomlott, a balesetben pedig 43-an életüket vesztették.

2019 júniusában megkezdték a talpon maradt pillérek lebontását, a helyébe kerülő konstrukció megtervezésével pedig Renzo Piano-t bízták meg, aki egy minimalista, tartókábel nélküli acélhidat álmodott meg 43 lámpával, amellyel az áldozatok előtt tisztelegnek. A teljes beruházás a bontással együtt 403 millió euróba került.

Forrás: ArchDaily
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Szökőkutas hidat terveztek a Szajna fölé

Szökőkutas hidat terveztek a Szajna fölé

Körülötte városi farmokkal és kertekkel. 

Magyar tulajdonban van a világ legrövidebb nemzetközi hídja

Magyar tulajdonban van a világ legrövidebb nemzetközi hídja

A szigeteket 1976-ban vette meg Donald Rickerd és magyar származású felesége, Julie Rékai Rickerd.

Új híd épül az Ipolyon

Új híd épül az Ipolyon

Európai uniós finanszírozással, magyar-szlovák együttműködés keretében valósul meg.

Hirdetés