A japán KIAS építészei megalkották a tökéletes erdei búvóhelyet.

Mint az egymásra hullott falevelek - erre emlékeztet az az erdei lak, amelyet a japán KIAS Építésziroda tervezett egy családnak, 150 km-re Tokiótól, Nagano prefektúrában. Az biztos, ha valaki szeretne elvonulni és élvezni az erdő csendjét, akkor ennél ideálisabb búvóhelyet nehéz lenne találni.

Fotó: Norihito Yamauchi

Az épület tájolása összhangban van a funkciókkal: míg a nappali és az étkező délkeleti irányba, a világosabb terület felé néznek, addig a hálószoba és a fürdőszoba az erdő sűrűje felé orientálódik - az épület ennek köszönheti formáját, mely négy, lágyan egymásra hulló falevélre hasonlít. A finoman csavarodó levél íveiből merítő épület harmonikusan illeszkedik a természeti környezethez és tökéletesen passzol a tájhoz is. A ház homorú és domború felületei aszerint váltakoznak, ahogy a helyiségek is: a magas mennyezetű nyitott terekből a szinte zárt és befelé forduló szobák felé. Minden tetőfelületet szabályozott és szabályos formában alakítottak ki, hogy egyfajta szerves geometriát képezzenek, ez felülről nagyon szépen ki is rajzolódik. Az íves kialakításnak köszönhetően az étkezőben a mennyezet magassága 2,5 és 6 méter közötti.​​

Fotó: Norihito Yamauchi

Fotó: Norihito Yamauchi

Fotó: Norihito Yamauchi

Fotó: Norihito Yamauchi

Fotó: Norihito Yamauchi

 

 




Ha tetszett a cikk, és szeretne előfizetni magazinunkra, itt teheti meg.

Kapcsolódó

Az önazonosság nyomában

Az önazonosság nyomában

A Tours-i Szent Márton és Flüei Szent Miklós-plébániatemplom rekonstrukciója Budapesten.

Ez a 40 épület versenyez a Mies van der Rohe-díjért

Ez a 40 épület versenyez a Mies van der Rohe-díjért

383 épület közül választotta ki a zsűri azt a negyvenet, amely esélyes a Mies van der Rohe-díjra.

"Nincs is jobb annál, mint, amikor szabad kezet kapsz"

Interjú a Sütő Interior Architects vezetőpárosával: Sütő Katával és Sütő Lászlóval.

Az építészet megfagyott zene

Az építészet megfagyott zene

Ilyen munkahelyet még nem látott a világ: egy jazz zenész megálmodta, norvég építészek pedig megvalósították.

A Ludovika keleti kapujában

A Ludovika keleti kapujában

Skardelli György vezető tervezővel beszélgettünk a Ludovika Campushoz tartozó Sportközpont épületéről. 

Hirdetés