Több mint 500 éves története során először léphetünk be a Szent Márk téren álló épületbe.

A Régi Prokurátus egy öt éves, ambiciózus felújítási folyamat végén nyeri el ismét régi fényét 2021 végére. A cél nem az épület átalakítása, sokkal inkább korábbi szépségének visszaállítása és kiemelése, illetve a modern kor elvárásainak megfelelő korszerűsítése volt. A közönség 2022 tavaszától csodálhatja meg az építészeti remekművet.

 

Mérföldkőhöz érkezett a Generali The Home Venice nevet viselő nagyszabású projektje: a biztosító pénzügyi hozzájárulásának köszönhetően már újjászületett a Velence szívében található közpark, a Giardini Reali (Királyi kertek), a Szent Márk téren álló Procuratie Vecchie teljeskörű restaurációja pedig éppen most ér a finisbe. 

A fenntarthatósági kezdeményezés célja az, hogy a világörökségi státuszú város építészeti és kulturális örökségében a következő generációk is gyönyörködhessenek, Velence pedig a fenntarthatóság globális szimbólumává váljon. 

Az idén 190 éves Generali elkötelezettsége nem véletlen, a társaság történelmi székházának ugyanis éppen a Régi Prokurátus épülete adott otthont az 1830-as évektől. Az érdeklődők ugyan csak 2022 tavaszától csodálhatják meg az impozáns belső tereket, a megújult Királyi kertekben azonban már megtekinthetik a munkálatokat, és az újjászületett épületet bemutató makettet.

 

 

A többszáz éves építészeti remekmű egy öt éves, ambiciózus felújítási folyamat végén nyeri el ismét régi fényét 2021 végére, de a hagyományokért rajongó látogatóknak cseppet sem kell aggódniuk. A tervezés és restaurációs munkálatok során a kivitelező David Chipperfield Architects Milan végig szem előtt tartotta a Régi Prokurátus eredeti értékeit, hiszen 

a cél nem az épület átalakítása, sokkal inkább korábbi szépségének visszaállítása és kiemelése, illetve a modern kor elvárásainak megfelelő korszerűsítése volt. 

Így az első és a második emeleti terek felújítása mellett szempont volt a könnyebb megközelíthetőség, új lépcsőházak és közlekedők beépítése, a harmadik emelet pedig kiállítótérrel, előadóteremmel és irodákkal bővült.

 

 

A megújult külsővel új funkciót is nyer majd a Régi Prokurátus épülete, hiszen jövő tavasztól a Generali globális társadalmi felelősségvállalási kezdeményezése, a The Human Safety Net (THSN) központja is lesz. A biztosító 2017-ben hívta életre globális mozgalmát, mely ma már a világ 23 országában tevékenykedik a hátrányos helyzetű csoportok, és a helyi közösségek támogatása érdekében önkéntesek és partnerszervezetek közreműködésével. Hazánkban többek között THSN az Újszülöttekért programmal tesznek lépéseket a koraszülött-ellátás fejlesztéséért eszközbeszerzéssel, képzésekkel, valamint a kutatás-fejlesztés támogatásával.

Az érdeklődők a The Home Venice weboldalán és Instagram-profilján követhetik nyomon a történelmi jelentőségű restaurációs folyamatot.
 

Forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Bélyeget készít Velence algáiból egy designer

Bélyeget készít Velence algáiból egy designer

Az algapapír ugyanolyan jól teljesít, mint a hagyományos. 

Üvegfallal vennék körbe a velencei Szent Márk-bazilikát

Üvegfallal vennék körbe a velencei Szent Márk-bazilikát

1,2 méter magas üvegfallal védenék az áradásoktól.

Még mindig a legmagasabb fokú riasztás van Velencében

Még mindig a legmagasabb fokú riasztás van Velencében

Ismét lezárták a Szent Márk teret, kedden normalizálódhat a helyzet.

Hirdetés