A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum feladata a Velencei Biennále magyar képzőművészeti és építészeti kiállításainak megrendezése. A múzeum vezetője – a hazai gyakorlatot folytatva – pályázatot ír ki a nemzeti pavilonban rendezendő kiállítás kurátori megbízatására. A 2025. évi Velencei Nemzetközi Építészeti Biennálén az a kiállítás képviseli Magyarországot, amelynek koncepcióját a kurátori pályaművek közül a szakmai zsűri a legjobbnak ítéli.

 

A pályázat kiírója: Dr. Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum igazgatója, a 2025. évi Velencei Nemzetközi Építészeti Biennále nemzeti biztosa.

A pályázat tárgya: a 19. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennále Magyar Pavilonjában rendezendő kiállítás kurátori megbízása.

A pályázat hivatalos megjelenésének helye: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum honlapja.

A pályázat jellege: a résztvevők körét tekintve nyílt. Minden olyan szakember pályázhat, aki jártas a kortárs építőművészetben, valamint rendelkezik kurátori praxissal és kiállításrendezői gyakorlattal. A kurátori poszt egyszemélyes, a kurátori feladat társkurátor nélkül látandó el. A kurátor nem lehet egyúttal kiállító is.
 

A pályázat beadási határideje: 2024. február 16. (A postai feladás legkésőbbi napja.)


A pályázat beadásának módja: a pályázatot nyomtatott formában, egy példányban és elektronikus adathordozón elsőbbségi és ajánlott postai küldeményként kell feladni a következő címre: Ludwig Múzeum 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1. (A borítékra ráírandó: Velencei Biennále pályázat.)

A postai feladás megtörténtéről – regisztráció céljából – a pályázó kurátortól egy e-mailt várnak a következő címre: biennale@ludwigmuseum.hu
 

A pályázatot szakmai zsűri bírálja el, melynek tagjai:

Dr. Bachman Bálint
építész, egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar intézetigazgatója, a 13. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennále Magyar Pavilonja kurátora,

Boros Géza művészettörténész, a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum Velencei Biennále Irodája vezetője,

Dr. Fabényi Julia művészettörténész, a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum igazgatója, a Velencei Biennále nemzeti biztosa (a zsűri elnöke),

Golda János építész, a Magyar Építőművészek Szövetsége alelnöke, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja,

Kádár Bálint PhD, építész, urbanista, a BME Építészmérnöki Kar tudományos dékánhelyettese, az Urbanisztikai Tanszék docense, a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) kuratóriumi tagja,

Szipőcs Krisztina művészettörténész, a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum szakmai igazgató-helyettese.További részletek a kiírásban!

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Fürjes: 3000 milliárd extra támogatás – Karácsony: Remek

Fürjes: 3000 milliárd extra támogatás – Karácsony: Remek

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa ülése után intenzív tárgyalások indulnak a főváros és a kormány közt.

Egy 430 tonnás puzzle helyreillesztése

Egy 430 tonnás puzzle helyreillesztése

68 év után új vasúti nyomvonal a Duna felett.

Hirdetés