Hirdetés

A következő két évben újjászületik a budapesti Bem téren évtizedekig üresen álló egykori Radetzky-laktanya, mégpedig szállodaként, illetve irodaházként.

A világhírű amszterdami Marcel Wanders studio tervezi meg a budapesti Bem téren épülő hotel belső tereit. A 2023-ra elkészülő, elegáns hotel, illetve a vele szinergiában épülő irodaház megőrzi műemlék-jellegű homlokzatát, így tisztelegve a múlt előtt, szolgáltatásaival pedig a jövőbe mutat. Ezt a koncepciót követi a tervezésben a nemzetközi stúdió is, melynek ügyfelei között megtalálható például a Baccarat, a KLM és a Louis Vuitton.

 

A következő két évben újjászületik a budapesti Bem téren évtizedekig üresen álló egykori Radetzky-laktanya, mégpedig szállodaként, illetve irodaházként. Az épület egyszerre kínál flexibilisen kialakítható, „A” kategóriás irodahelyiségeket, stílusos boutique hotelt, fine dining éttermet, és számos olyan szolgáltatást, amely tovább színesíti Bel-Buda kínálatát. A 127 szobás, 52 parkolóval rendelkező hotel üzemeltetője az Intercontinental Hotels Group lesz, aki egyedülálló luxus brandjével a Kimptonnal lesz jelen. A hotelben bár, étterem, rooftop bar és több rendezvényterem is helyet kap majd. A tervek szerint 2024 első felében adják át a nagyközönségnek.

„Egy olyan különleges, ötcsillagos boutique hotellel gazdagodik Budapest, amely a történelmi múlt örökségét viszi tovább úgy, hogy mindenben megfelel a XXI. század kihívásainak. A műemlék-jellegű homlokzat mögött meghökkentő, de elegáns belső kap helyet, melynek megtervezését a világhírű Marcel Wanders studio-ra bíztuk” – tájékoztat Biró Miklós ingatlanfejlesztési projektmenedzser.

Marcel Wanders és Gabriele Chiave

A Marcel Wanders és Gabriele Chiave kreatív igazgatók által vezetett amszterdami tervezőiroda ügyfelei között megtalálható többek között a Baccarat, a KLM és a Louis Vuitton. Marcel Wanders néhány munkája a világ legismertebb modern művészeti és formatervezési múzeumaiban is látható, például a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumban, a párizsi Pompidou Központban vagy az amszterdami Stedelijk Múzeumban.

„A Marcel Wanders studio missziója, hogy a legizgalmasabb álmokat is valóra váltsuk a design területén, a szeretetet és az élet iránti szenvedélyt képviselve. Célunk, hogy izgalmas, provokatív, megosztó, meglepő, eredeti és felemelő belső tereket tervezzünk. Ennek szellemében álmodjuk meg a Bem téri hotel enteriőrjét is” – fogalmaz a projekt kapcsán a Marcel Wanders studio.

 

Marcel Wanders studio | Web | Instagram 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Modern apartmanok, elegáns lobby, és borospince Pécs új apartmanszállodájában

Modern apartmanok, elegáns lobby, és borospince Pécs új apartmanszállodájában

Várhatóan májustól fogadja első vendégeit Pécs központjában a felnőttbarát Fibula Residence Hotel & Wellness.

Elárverezik az Andrássy Rezidencia berendezési tárgyait

Elárverezik az Andrássy Rezidencia berendezési tárgyait

Az ötcsillagos borsodi hotelt felújítják, a berendezéseit újra cserélik.

„Az emberek költeni akarnak”

„Az emberek költeni akarnak”

Portfolio Property Investment Forum 2020.

Nincs találat!

Hirdetés