A Geometria Irodaház és a Sauflon Innovációs Központ is szerepel a német kiadványban. 

Nemzetközi irodaépületek között mutatja be a Deutscher Architektur Verlag gondozásában megjelent könyv a 3h építésziroda Geometria épületét és a Földes és Társai Építésziroda által tervezett Sauflon Innovációs Központot. A kötet olyan projekteket szemléz, melyek a vállalati környezet rugalmas és kreatív használatot biztosító tereit adják. 

A Geometria Irodaház. Fotó: Bujnovszky TamásA 3h építésziroda munkáira jellemzőek a makulátlan fehér belső terek.

A Medve utcai irodaház nem az a klasszikus értelemben vett iroda, ami a képzeletünkben él. Ablakok helyett mintázott üvegfelületeket kapunk, homlokzatán ki- és beugrálnak a szakaszok. A Csillag Katalin és Gunther Zsolt (3h építész iroda) tervezte épület nagyvonalúan kezeli a belső tereket, tömege egységes, de mégis játékos, és garantált, hogy aki egyszer elsétált előtte, azonnal megszereti. 

Tiszta, intelligens és integrált megoldások, játékos reflexiók a térben, csillogó és átlátszó felületek, a Földes László és csapata által tervezett gyáli Sauflon Innovációs Központ a tudomány, a technológia és a művészet hármasa. A koncepció megalkotásánál a kontaktlencsével, a látással kapcsolatos asszociációk és a high-tech technológia inspirálta a tervezőket.

Sauflon Innovációs Központ. Fotó: Bujnovszky TamásÉpítész: Földes és Társa Építésziroda

A fülszövegből: 

Egy modern vállalkozás számára éppoly fontos a vonzó és leleményesen megtervezett munkahely, mint a kreatív és hívogató ügyfélterek. Az identitásteremtő építészet a márkát életre hívó elvek külső és belső struktúráját egyaránt tükrözi, és a terek kialakításában is megjeleníti. Függetlenül attól, hogy a technológiai precizitásra, egy bizonyos életstílusra vagy innovatív fejlesztésekre összpontosítanak, a sikeres cégközpontok ma magas fenntarthatósági jellemzőkkel bírnak. A környezetbarát építési mód mellett ez a szemlélet kiterjed a későbbi bővítésre, újjáépítésre és átalakításra, amelyek által minden helyzetben ideális munkakörülmények jöhetnek létre.

 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Tipográfiával folytatódik a Brandguide könyvsorozat

Tipográfiával folytatódik a Brandguide könyvsorozat

Serfőző Péter tavalyi első kötetét máris újabb követi. 

Ne haladjunk el ilyen budapesti értékek mellett

Ne haladjunk el ilyen budapesti értékek mellett

A város összes franciaudvaros bérháza egyetlen könyvben, kilenc sétaútvonal mentén.

Utazz a világ körül Kovács Lehellel!

Utazz a világ körül Kovács Lehellel!

Jules Verne világa színes, egyedi módon átrajzolt Google Street View képeken.

Hirdetés