Elindult a közbeszerzés a régi és rossz állapotú hidak, a K- és a H-híd lecserélésére.

Közbeszerzést indítottak a budapesti Hajógyári-sziget hídjainak lecserélésére, jelentette be hétfőn Facebook oldalán Bús Balázs, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke. Bús, aki korábban Óbuda polgármestere volt, arról írt, hogy a sziget mindkét régi, rossz állapotú hídját lecserélik.

„Folytatjuk a korábban megkezdett kulturális fejlesztéseket Óbuda-Békásmegyeren. A kormány támogató hozzáállásának köszönhetően a Hajógyári-szigeten megvalósuló, Európában is egyedülálló kulturális központ egy újabb látványos fejezetéhez érkeztünk: elindult a közbeszerzés a régi és rossz állapotú hidak, a K- és a H-híd kicserélésére. A H-híd fejlesztésével a Fő téren lévő Zichy-kastély, mint a kulturális negyed kapuja, kétszintű gyalogos híddal kapcsolódik össze a jövőben a Hajógyári-sziget központi területével, így a Fő térről, és a Szentlélek térről is könnyen elérhetővé válnak a kulturális negyed galériái, próbatermei, koncerthelyszínei, valamint a jövőbeli éttermek, illetve kávézók” – írja Bús Balázs, a II. kerületi korábbi fideszes polgármestere a Facebookon.

A H-híd helyére egy kétszintű gyalogoshidat terveznek, ami a Fő teret fogja összekapcsolni a szigettel, amiről látványtervet is megosztott a volt polgármester, melyeket a Speciálterv Építőmérnöki Kft. készített.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Új híd épül az Ipolyon

Új híd épül az Ipolyon

Európai uniós finanszírozással, magyar-szlovák együttműködés keretében valósul meg.

Denevérbarát lesz Hollandia új kerékpáros hídja

Denevérbarát lesz Hollandia új kerékpáros hídja

A már épülő Blauwe Loper Európa leghosszabb kerékpáros-gyalogos hídja lesz.

13 év festés vár az Øresund hídra

13 év festés vár az Øresund hídra

Fennállásának huszadik évfordulóján kezdték meg a felújítást.

Hirdetés