Hirdetés

Kovács Csaba építész habilitációs előadása a zoomon látható lesz.

Ma (április 22.) 10 órakor rendezik Kovács Csaba Ybl-díjas és Pro Architectura díjas építész, egyetemi docens, az Építészeti Intézet vezetőjének habilitációs előadására. Az esemény platformja zoom webinár, a részvétel regisztrációhoz kötött.

A zoom elérési linkje a regisztrációra kapott válaszban lesz. A szakértő bizottság elnöke Getto Tamás DLA habil. egyetemi tanár, MOME Építészeti Intézet, tagjai: Koós Pál Ferenczy-díjas habil. egyetemi tanár, MOME Design Intézet és Szabó Levente DLA habil. egyetemi tanár, BME Középülettervezési Tanszék, az Építőművészet Doktori Iskola törzstagja.

10.00 - 10.55: Nyilvános szakmai kollokvium - Tervezői, oktatói pályakép Az előadás után a bizottsági tagok és a közönség kérdezhet, majd a bizottság zárt körben értékel. Sikeres eredmény után az esemény folytatódik a habilitációs előadással ugyanazon a platformon.
12.15 - 13.15: Oktatási előadás (including a summary in English)

Talált tárgy – a múlt építményeinek hasznosítási lehetőségei a kortárs építészetben – Found object - Possibilities of utilizing the constructions of the past in contermporary architecture

Korunkban, mikor a fenntarthatóság kérdésköre ráirányítja a figyelmet az elavuló épületállomány sorsára, új megközelítések nyerhetnek teret. Egy korábban értéktelennek tűnő épülettel megtörténhet, hogy kulturális ereje megnő, felértékelődik, és a kortárs progresszív építészet alanyává válik, ezzel jelentősen alakítja az épített környezetről hordozott korábbi képet. De a régi felértékelődésének más - rejtettebb - mozgató rugói is lehetnek.

Az előadást kérdések, hozzászólások követik, majd a bizottság értékelése zárja az eseményt.

Regisztrációs link
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Hallgatói terv 2020: Mennyi az idő? Egy pillanat és kiszagolom!

Hallgatói terv 2020: Mennyi az idő? Egy pillanat és kiszagolom!

Cséffay Alexandra diplomamunkája      

Hallgatói terv 2020: Leaf me alone

Hallgatói terv 2020: Leaf me alone

Czikkely Anna diplomamunkája

Hirdetés