Hirdetés

November 23-ig tehető javaslat a díjazásra.

A Magyar Építőművészek Szövetsége néhai rendes tagjának, több építésznemzedék tanítómesterének, Dr. Kotsis Iván professzor tiszteletére és emlékezetére 1990 óta „Kotsis Iván-érem” kitüntetést ad át. A kitüntetés jelképezni kívánja az érem névadójának életművével is hitelesített felfogását az etikai alapon álló, építészeti alázattal folytatott szakmagyakorlásról, valamint a magas színvonalú oktatás elismeréséről. 


A díjazásra bárki (jogi vagy természetes személy) javaslatot tehet (max. 1 oldalas) ajánló laudációval. A beérkezett javaslatokat a kuratórium véleményezi és terjeszti az elnökség elé. Az eltelt évtizedek alatt a magyar építész szakma jeles művelőinek impozáns névsora állt össze az építészet Fair-Play díjának kitüntettjeiből.

A kuratórium tagjai: Czigány Tamás DLA, U. Nagy Gábor, Nagy Márton DLA, Roth János DLA. Évente egy érem kerül átadásra, a professzor úr december 15-i születésnapja alkalmából.

 

A javaslatokat kellő indokolással, 2021. november 23., kedd éjféliig a Magyar Építőművészek Szövetsége Titkárságára, a titkar@meszorg.hu e-mail címre, „Kotsis Iván-érem 2021” tárgymegjelöléssel kérik eljuttatni.

 

Forrás: MÉSZ
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Diplomadíj 2021

Diplomadíj 2021

Diplomázó Építészmérnök, Belsőépítész – Környezettervező művész, Tájépítészmérnök és Településmérnök hallgatók számára!

A hatodik kihalás, avagy az építész felelőssége

A hatodik kihalás, avagy az építész felelőssége

A választ a MÉSZ és az Artifex Kiadó 2021-es Nemzetközi Építész Kongresszusán kerestük.

Hirdetés