Hirdetés

A jövőben V4+ címmel szervezik majd, egy-egy további ország (például Svájc) bevonásával.

A Lengyel Építőművészek Szövetsége (SARP) meghívására Krakkóban tartott elnöki tanácskozást a V4 Építészeti Társulás vezetősége – írta a Magyar Építőművészek Szövetsége Facebook-oldala.

A tanácskozáson jelen volt Bohdan Lisowski, a SARP új elnöke, Juraj Hermann, a Szlovák Építőművész Szövetsége (SAS) elnöke, Oleg Haman, a Cseh Építőművész Szövetség (OA) elnöke, Mark Kaszynszki, a Krakkói terület SARP elnök, valamint Jerzy Grochulsky (SARP) UIA Tanácstag, Mikó László, a MÉSZ Külügyi Bizottságának megbízott vezetője és Borsos András „V4 Családi házai” kurátora.

Fotó: MÉSZ

A tanácskozás résztvevői megegyeztek, hogy a jövőben a „V4 Családi házai” vándorkiállítást kiterjesztik, és V4+ címmel szerveznek vándorkiállítást, egy-egy további ország (pl. Svájc) bevonásával. Egyetértettek abban is, hogy minden kiállítás helyen a hazai építészek mellett meghívnak további kiállítókat is valamelyik másik V4 országból.

Felmerült az elmúlt 12 évet összegző könyv elkészítésének gondolata is a Visegrádi Alap támogatásával. A nemzetközi kérdésekben a jelenlevők megtárgyalták az ezévi UIA Közgyűlés és Világkonferencia (Rio de Janeiro) előkészületeit, és a lehetséges közös V4 megjelenés lehetőségét. Az ülés résztvevői legközelebb március elején találkoznak Budapesten az UIA II régió elnöki tanácskozásán és a MÉSZ Nemzetközi Kongresszusán. A hatékony elnöki ülést követően a résztvevők meglátogatták a Czartorsky hercegi Múzeumot. Köszönjük a vendéglátást a SARP Krakkói területi szervezetének.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Golden Cubes Awards 2023

Golden Cubes Awards 2023

Pályázat az épített környezeti nevelésről

Átadták az első Hello Wood Diplomadíjakat

Átadták az első Hello Wood Diplomadíjakat

A legkiemelkedőbb diplomaterveket díjazták az október 18-án megrendezett átadó ünnepségen a Hello Wood építésziroda kiállítótermében.

A fiatal építészgeneráció támogatása | Hello Wood Diplomadíj

A fiatal építészgeneráció támogatása | Hello Wood Diplomadíj

A pályázat benyújtási határideje október 2.

Hirdetés