Hirdetés

Norvég kabin, amely beleolvad a sziget partjaiba.

A nagy házak nem feltétlenül jelentenek jobb életminőséget. Line Solgaard legújabb, „Kjeringholmen” nevű kabinja azt az elképzelést mutatja be, hogy okos tervezéssel mindössze 63 négyzetméteren is temérdek hasznos és kényelmes tér alakítható ki.

 

 

A kabin a megrendelők által megvásárolt norvég magánszigeten található. Egy apró, részletgazdag, hangulatos és hatékony faház, amely a külső és belső tér közötti kapcsolat összehangolásával és a kilátás maximalizálásával törekszik a harmóniára. 

 

 

„A víz közelében építkezni azt jelenti, hogy felelősségteljesen kell megértenünk a környezetet. A jutalom a természet egyedi látványa az év különböző időszakaiban. A ház minden érzékszervre hat, és a részletekre való odafigyelés teszi különlegessé. A természettel való együttműködés filozófiája motivál minket, ahelyett, hogy ellene dolgoznánk” – vallják az építészek. 

 

 

Az épületet acéloszlopokra tervezték, hogy a lehető legkevésbé zavarja a tájat. Ez a tiszteletteljes viszonyulás a természethez a norvégok gondolkodásmódjának jellemzője, akik szeretnek minél több időt a természetben barangolva tölteni.  

 


Forrás: Archdaily
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Relaxáljunk!

Relaxáljunk!

Ránk fér

Most tényleg a Marson landolt a Hello Wood Pebble podja

Most tényleg a Marson landolt a Hello Wood Pebble podja

Poligonális kabin marsi környezetben

 Kisebbet, jobban építeni

Kisebbet, jobban építeni

Norvég kabin, amely beleolvad a sziget partjaiba.

Hirdetés