A Budapesti Műszaki és Közgazdaságtudományi Egyetem (BME) idén januártól a két és fél éves INTERREG Duna Transznacionális Programban megvalósuló projekt, a DANUrB vezetője lesz.

2017/2019 Danube Urban Brand – Opening public day – 15. February 2017 – A38

A Budapesti Műszaki és Közgazdaságtudományi Egyetem (BME) idén januártól a két és fél éves INTERREG Duna Transznacionális Programban megvalósuló projekt, a DANUrB vezetője lesz.

A programban hat ország negyven partnere, köztük vezető egyetemek, turisztikai szolgáltatók, Duna menti városok és megyék, illetve egyéb speciális tudást hozó intézmény vesz részt, akik a nyitó konferencián mutatkoznak be.

Engedjék meg, hogy meghívjuk Önöket program nyitó konferenciánkra 2017. február 15-én délután a budapesti A38 hajó fedélzetére, ahol többet megtudhatnak a DANUrB-ról, megismerkedhetnek nemzetközi partnereinkkel is (a konferencia munkanyelve az angol).A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem „Duna Urban Brand – regionális hálózat kiépítése a turizmus és az oktatás révén, a "Duna" kulturális identitás és szolidaritás erősítése érdekében” című, projekt kezdeményezése az INTERREG DANUBE pályázat 2.2 prioritás területen támogatást nyert. 

A BME Urbanisztika Tanszéke 2017. januártól 2019. júniusig irányítja 39 hazai és nemzetközi Duna menti partner munkáját, amelyben vezető szerepet játszik a 7 építészetet, urbanisztikát oktató és kutató Közép-európai egyetemi partner összefogása. A program a fővárosoknál kisebb Duna menti települések kulturális örökségét a városépítészet és építészeti értékteremtés felől dolgozza fel 7 országban. A DANUrB program célja, hogy a települések dunai örökségét interregionális kontextusba helyezze, és átfogó stratégia mentén javasolja fejlesztési lehetőségeit. A ma még alulhasznosított vízparti terek közösség részére történő fejlesztésével növeli a helyiek identitását, lakóhelyi büszkeségét és életminőségét, illetve gazdaságilag is fenntarthatóbbá teszi a Duna menti településeket turisztikai vonzerejük növelésével, tematikus Duna menti túrák tényleges kidolgozásával.

A Budapesti Műszaki és Közgazdaságtudományi Egyetem (BME) vezetésével idén januártól két és fél éves INTERREG Duna Transznacionális Program valósul meg. A DANUrB projekt témája a Duna menti kis- és középvárosok kulturális örökségének hasznosítása, a helyi közösségek identitásának és vizparti életének fejlesztése, illetve Duna menti kulturális turisztikai ajánlatok kidolgozása.

A programban a BME partnerei: hét ország vezető egyetemei, turisztikai szolgáltatói, Duna menti városai, illetve régiói, civil szervezetei - köztük a Kortárs Éptészeti Központ. A DANUrB projektben a KÉK olyan nagy programjai folytatódhatnak Budapesten kivül és nemzetközi viszonylatban, mint a Lakatlan, a Közösségi Kertek és a Budapest100.

Szeretettel meghívunk Titeket a programnyitó konferenciára 2017. február 15-én délután a budapesti A38 hajó fedélzetére, ahol többet megtudhattok a DANUrB-ról, és megismerkedhettek nemzetközi partnereinkkel is (a konferencia munkanyelve az angol).

Program:
12:30-13:00 Registration
13:00-13:40 Grand opening and welcome speeches
13:40-14:40 DANUrB programme and Lead Partner’ presentation
14:40-15:10 Coffee break
15:10-17:00 DANUrB Partners’ presentation
17:00-17:30 Coffee break
17:30-18:50 DANUrB Associated Pertners’ presentation
18:50-19:00 Concluding remarks on DANUrB programme
19:00-21:00 Movie screening, Networking

Regisztráció:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdNTpT1k9PG8JYTAoXxFXt4fCRP2pTVSg9ldnNrz89UUUvXJA/viewform
Kérjük, töltse ki visszajelzésként!/

Ha naptáratok nem engedné, hogy a megnyitó rendezvényen találkozzunk, akkor a honlapon illetve a DANUrB Facebook-oldalán találtok több információt és követhetik nyomon az eseményeket. Kapcsolódjatok a DANUrB hálózatához!

A konferenci zárásaként gyertek el a Pecha Kucha Night Budapest Vol 53. - The Budapest New Technology Meetup 10. születésnapi eseményére.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Elindult a BME nemzetközi kutatási programja

Elindult a BME nemzetközi kutatási programja

A DANUrB+ Interreg program a regionális és települési fenntarthatóság erősítését szolgálja.

Újragondolt műemlékvédelem

Újragondolt műemlékvédelem

Online konferencia a Műemléki Világnap alkalmából. 

Budapest talán legvagányabb hajója lett a Stopper

Budapest talán legvagányabb hajója lett a Stopper

A vizafogói Duna-parton horgonyoz az 1400 négyzetméteres rendezvényhajó.

Hirdetés