Különleges színvilágú cukrászda Madridban.

A négy építész, Marta Ochoa, Ismael López, Emmanuel Álvarez és Yosi Negrín által alapított Casa Antillón stúdió jegyzi a spanyol főváros egyik új, divatos vendéglátóhelyét, a Cara Mela cukrászdát.
 

 

A Cara Mela belső elrendezése ihlette a stúdiót a meghökkentő színválasztásra: „Már a projekt elején arra gondoltunk, hogy a két helyiséget a falak kontrasztos festésével fogjuk elválasztani egymástól. Sőt, az építészeti struktúra, a szinteltolás is ezt sugallta” – jegyezték meg a tervezők.

 

 

A madridi Chamber negyed cukrászdájába lépve először egy színtiszta fehér helyiségbe érkezünk. A teret egy szögletes, rozsdamentes acél egység uralja: üveg vitrinje mögött ott sorakoznak a kívánatos édességek, magas pultja mellett pedig a vásárlók el is fogyaszthatják a kiválasztott finomságokat. Szintén rozsdamentes acélból készült a praktikusan ide telepített kézmosó is.

 

 

Az elülső helyiség kissé elkeskenyedik, mielőtt átvezet az ülőhelyeket rejtő hátsó térbe. A Casa Antilón a vendégtér két részének a szívverés két alapritmusának megfelelően a „sysole” és „diastole” nevet adta. „A szív összehúzódásának latin neve szisztolé, a tágulásáé diasztolé. (…) Számunkra, játékosan, az üzlet terei is valami hasonlót jelentenek: az egyik összehúzódik, beszippantja a vendéget, és vásárlásra késztet, míg a másik kitágul, lazításra és fogyasztásra sarkall" – magyarázza koncepcióját a stúdió.

 

 

A hátsó helyiség és annak vékony lábakon egyensúlyozó, hullámos szélű, organikus formavilágú bútorzata hatásos tengerzöld árnyalatot kapott, viszont az ide átvezető lépcsősort még fehéren hagyták – ezzel érzékeltetve, nincs éles határ; a fogadótér „átömlik” a cukrászda zöld, belső világába.

 

 

A bejárati ajtó és az üzembe betekintést engedő kicsiny ablak párkánya, illetve kerete vörös árnyalatot kapott, ami a Cara Mela egyik legnépszerűbb termékére, a karamellizált alma fényes piros festésére utal. Az utcán sétálgatva egy ilyen élénk, igéző színre bizonyosan bárki felkapja a fejét. Innen pedig már csak egy lépés alámerülni a megbocsátható, édes bűn világába.

 

Casa Antillón | Facebook | Instagram

 

Forrás: dezeen

 

Még több fotó a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Itt bizony megdobban a szív

Itt bizony megdobban a szív

Különleges színvilágú cukrászda Madridban.

Nők a magyar építészetben 1900-tól napjainkig 

Nők a magyar építészetben 1900-tól napjainkig 

Kovács Dániel előadása.

Hirdetés