Hirdetés

Két tenger partján, olajfák között

Modern olasz designt rejtenek a restaurált, rusztikus mészkőfalak.

Százéves olajfák között, a dél-olasz napfény vakító fényében áll a Masseria Belvedere hívogató, masszív tömbje. A horizontig elnyúló, másfél hektáros terület és az Adriai-tengerre eső páratlan kilátás mellett maga az épület is a Puglia környéki táj örökkön itt lévő, szerves részének tűnik. Az érzet azonban kissé csalóka: Nicolò Lewanski és Federica Russo, a projektet jegyző, londoni székhelyű, Valari építésziroda két társalapítója első terepszemléjén nem látott ezen a helyen mást, mint egy sziklafalból kiálló, magányos kőoromzatot.

 

 

A páros vezetésével a Valari csapata a kortárs restaurálás során e romos alapba lehelt új életet. A helyreállítás sokkal több volt egyszerű állapotjavításnál: a tervezők az erősen megrongálódott épületbe vonzó, modern szentélyt álmodtak, ahol nagy családok és csoportok találhatnak pihentető közegre. Az építészek előtt álló kihívás nem volt csekély, amikor az évtizedek óta sorsára hagyott tömböt kellett hívogatóvá varázsolniuk.

 

 

A munka során Nicolò és Federica az eredeti konstrukció hangulatát kívánták megragadni, és visszahívni a Masseria Belvedere falai közé. A kétszintes létesítményben nyolc, franciaágyas szobát alakítottak ki. A rusztikus sziklafalba süllyedő, két ikersíkból álló földszint a nappali szerepét tölti be: itt található a konyha, az étkező, a társalgó, valamint a jóga- és játékszoba is.

 

 

A kültéri medence feszített víztükre a nappali területével párhuzamosan fut a végtelenbe. A medence melletti napozó, tűzrakóhely és kültéri konyha a kertben lévő étkezővel és lounge résszel kiegészülve a balzsamos nyáresték kellemes és frissítő helyszíne. Az épület emeletén lévő teraszra telepített jakuzzi a kerthez hasonlóan, a csillagos ég alatt eltölthető, pihentető kikapcsolódásra csábít.

 

 

A Masseria Belvedere rezidenciát és környezetét talán az áramlás szó jellemzi a legjobban: nézzük akár a külteret és a belteret, a természetes sziklát és az épített falakat, vagy a tenger apály-dagály változását – mind folyamatosan mozgó kölcsönhatásban áll egymással. Ennek játéka, kellemes ritmusa teremti meg a hiánytalan kikapcsolódás tökéletes ígéretét.

 

 

„A Masseria Belvedere egy olyan hely víziójaként született meg, ahol a vendégeket végtelen lehetőségeket rejtő helyiségek fogadják. (…) Számunkra a tervezés azt jelenti, hogy olyat teremtünk, ami eddig nem létezett, olyan vizuális távlatoknak adunk szabad teret, amelyek korábban akadályoztatva voltak, olyan területeket tárunk fel, amelyek mindezidáig elérhetetlenek voltak. Úgy gondoljuk, ez a Masseria Belvederével valóban sikerült.” – összegzik a tervezők projektjüket.

 

 

Valari | Web | Facebook | Instagram

 

 

Forrás: Yellowtrace

 

 

További képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Két tenger partján, olajfák között

Két tenger partján, olajfák között

Modern olasz designt rejtenek a restaurált, rusztikus mészkőfalak.

Így még sosem láttad a Pilvax kávéházat

Így még sosem láttad a Pilvax kávéházat

3D-modellezéssel rekonstruálta a belső teret a Hypeandhyper.

Az itáliai reneszánsz találkozása a modern olasz designnal

Az itáliai reneszánsz találkozása a modern olasz designnal

Így lesz egy XV. századi toszkán villából ikonikus bútorokkal berendezett modern otthon.
 

Nincs találat!

Hirdetés