Hirdetés

Hamarosan nyílik Tokió új múzeuma

Eiko Kadono írónő tiszteletére a Kengo Kuma and Associates egy gyermekirodalmi múzeumot tervezett a tokiói Edogawa Cityben. A rózsaszín és fehér színben pompázó, játékos geometriájú épület egy dombtetőről néz a Nagisa Parkra. 
 


A Kengo Kuma and Associates az Edogawa Cityben található gyermekirodalmi múzeum tervezésénél Eiko Kadono fiktív műveit veszi alapul. Az új kulturális tér az írónő bestseller regényében, a Kiki, a boszorkányfutárban bemutatott fiktív város hangulatát idézi meg, amely 1989-ben a Hayao Miyazaki rendezésében, a Studio Ghibli filmes adaptációjaként filmvászonra is került.

„Úgy gondoltuk, hogy az épületet kis egységekből kiindulva tervezzük meg, Kadono történeteiben gyakran felbukkanó kis házikókra utalva” – mesélték az építészek. A domb enyhe lejtését követő kis dobozok széles, kiugró tetőkkel lesznek körülvéve, amelyek könnyedén nyúlnak kifelé, mint a virágzó növények.


Edogawa City Eiko Kadono Gyermekirodalmi Múzeum, más néven Kiki Irodalmi Múzeuma, 2023. november 3-án nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.
 


Forrás: Designboom

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Meseház Tokióban

Meseház Tokióban

A manga művész lakása.

Forma és fa könnyed aszimmetriája | ZAHA HADID DESIGN X KARIMOKU

Forma és fa könnyed aszimmetriája | ZAHA HADID DESIGN X KARIMOKU

A 2022-ben debütáló Seyun szék a Zaha Hadid Designra jellemző sajátos, kanyargós sziluetteket és a tűpontosan megtervezett struktúrát jeleníti meg a Karimoku japán bútormárka minőségi kivitelezésében.

Hirdetés