A dél-afrikai Counterspace munkáját egy teljes évvel később láthatjuk.

A 2020-as Serpentine Pavilion, amelyet a johannesburgi Counterspace tervezett, csak 2021 nyarán nyit majd meg, egy teljes évvel az eredetileg tervezetthez képest. Az ok természetesen a koronavírus-járvány, közölte a world-architectsSerpentine Galleries nyomán.

Lényegében nincs semmi meglepő a döntésben, ugyanakkor a halasztás kedvez a dél-afrikai Coutnerspace irodának, amennyiben nem törlik az eseményt. A három női építész tervét – egy kör alakú pavilont a London más részein fellelhető kiegészítő elemekkel – ha csak jövő nyáron is, de megnézhetjük.

A Counterspace terve (Vizuál: Counterspace)Amina Kaskar, Sumayya Vally és Sarah de Villiers – Fotó: Counterspace / Justice Mukheli

„A gobális koronavírus-járvány megváltoztatta a közvetlen kontextust – közölte Sir David Adjaye, a Serpentine Galleries megbízott tanácsadója. – Ahelyett, hogy kapkodva próbálnák megvalósítani a Counterspace tervét, amint az biztonságban lehetséges, a Serpentine úgy döntött, elfogadja a társadalom felépülésének lassúságát, és az építészekkel való mélyebb kapcsolat kialakítására használja fel az időt. Továbbá szorosabb kapcsolatot alakítanánk ki a leendő pavilon és London városa, London közössége közt.”

„Mindig fontosnak tartottuk a közösségi tereket, és hiányoznak most, hogy eltűntek – jegyezte meg Sumayya Vally, a Counterspace pavilonjának vezető tervezője. – A Covid-19 élesen a fókuszba állította a pavilon, mint közösségteremtő, és találkozóhely témáját, és megadja nekünk az esélyt, hogy két év alatt alaposabb munkát végezzünk.”

A Serpentine Galleries, hasonlóan a világ más kulturális intézményeihez, határozatlan ideig zárva tart a koronavírus-járvány idején.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Hulladékból készített téglát egy skót professzor

Hulladékból készített téglát egy skót professzor

Hogy véget vessen az építőipar környezetszennyező gyakorlatának.

Vonattal a Brexit ellen

Vonattal a Brexit ellen

Könnyebb és gyorsabb lesz vonatozni Amszterdam és London között.

Hirdetés