Hirdetés

Ismerős, mégis új

Fábián Gábor és Fajcsák Dénes tervezte egri családi ház.

Hirdetés

Kisvárosi zártsorúvá tartó beépítési környezet, lakóházak, belső kertek. Az épület beépítési koncepciója első pillantásra a hagyományos utat követi, de tömege, terei mégis szokatlanok. A mai értékpreferenciáknak megfelelően bátran átrendezi az építészeti hangsúlyokat. Így kerül magasra az utcai homlokzati ablaksor, így fordulnak a belső intimitást igénylő terek a kis pátió felé, így nyílik a nappali tevékenységek élettere a belső udvari kert felé.

Az anyaghasználatban, bútorozásban szintén erőteljes a kis lakóház megjelenése, különösen a látszó betonfelületű födémek és a festett fehér falak kontrasztja, és a markáns megjelenésű, de funkcionális világításrendszer hordozza ezt a szellemet. Ismerős, mégis új. Kicsi, mégis elég. Illeszkedik, mégis megmutatja magát. Racionális, mégis nagyon emberi.

Jó elképzelni, hogy itt már a közeljövőnk jelenik meg.

B4 ház, Eger
építész tervező: Fábián Gábor és Fajcsák Dénes



B4 ház - építész: Fábián Gábor, Fajcsák Dénes

B4 ház - építész: Fábián Gábor, Fajcsák Dénes

B4 ház - építész: Fábián Gábor, Fajcsák Dénes

B4 ház - építész: Fábián Gábor, Fajcsák Dénes


 




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A napfény értéke

A napfény értéke

A családi ház legkülönlegesebb megoldása, hogy a második emeletet a földszinttel egybenyitották, ezzel pedig kiemelkedően világos tereket hoztak létre.

Kapcsolatban a természettel – a város közepén

Kapcsolatban a természettel – a város közepén

A dán család a tetőtér megvételekor tetőteraszt akart létrehozni, döntésük azonban egy szabadon használható nappalit eredményezett.

Tájjal élve – családi ház az Ürömhegyen

Tájjal élve – családi ház az Ürömhegyen

Egy ház, ami a geometrikus megformálásával is a környező tájra reflektál.

Hirdetés