Hirdetés

Verno House és FLAVA Kitchen & More

Reimholz Péter építész utolsó munkájának helyszínén, az egykori Iberostar Budapest épületében nyílt meg a BDPST Group legújabb budapesti szállodája. Az öt csillagos Verno House és étterme, a Flava Kitchen & More különleges városi oázis hangulatával várja a kikapcsolódni és feltöltődni vágyó vendégeit december 15-től.

 

A múlt

Az Október 6. utca és a Szabadság tér sarkán álló épületet többször is átalakították, mire elnyerte jelenlegi formáját. Az egyemeletes lakóház 1810 és 1822 között épült, 1822-ben kismértékben átalakították, majd 1846-ban Pollack Ágoston tervei alapján zártudvaros, háromemeletes épületté bővítették. 1904-1905-ben nyerte el ma is látható képét, amikor is Jakabffy Ferenc építész tervei alapján az eredetileg klasszicista köntös elé eklektikus, középrizalitos homlokzatok kerültek. A ház 2000 óta műemléki védettséget élvez.
 Az új tulajdonosok a lakóépületet ötcsillagos szállodává tervezték átalakíttatni, ami nagymértékű építészeti beavatkozásokat indokolt. A hosszan elnyúló tervezési és kivitelezési munka során az építészeti és belsőépítészeti terv – amelyet BIS Építész Iroda (Losonczi Júlia és Pusztai Veronika) jegyez – együtt tudott fejlődni a házzal.
 

 

A jelen

A BDPST Group legújabb budapesti szállodája, a Verno House a belvároshoz közel, fiatalos, exkluzív környezetben várja vendégeit. A szálloda nyitása után nem csak a kényelmi és wellness szolgáltatásokat tapasztalhatják meg az első vendégek, de a Flava Kitchen & More étterem nemzetközi comfort food fogásait is kipróbálhatják, melyek között találkozhatnak észak-afrikai, -amerikai és közel-keleti ihletésű ételekkel is.
 


A zöld növényzettel díszített szálloda 50 szobájával, éttermével, bárjával, valamint a melegebb hónapokban teraszával egy igazi belvárosi oázis hangulatát biztosítja majd a főváros rohanó utcái között. A szállodától pár perc sétával könnyen elérhetők a főváros nevezetességei is, azonban a mellette elterülő park nyugodt környezetet biztosít a vendégek számára. A Verno House megfelelő szállást nyújt a belvárosi nyüzsgésre vágyóknak és azoknak is, akik a városnézés után a pihenést választanák.
 


A soft opening időszak után a szálloda és az étterem hivatalos megnyitójára 2023 elején kerül sor.

 

BDPST Group | Web

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Modern apartmanok, elegáns lobby, és borospince Pécs új apartmanszállodájában

Modern apartmanok, elegáns lobby, és borospince Pécs új apartmanszállodájában

Várhatóan májustól fogadja első vendégeit Pécs központjában a felnőttbarát Fibula Residence Hotel & Wellness.

Tíz új szálloda nyílt meg itthon 2020-ban

Tíz új szálloda nyílt meg itthon 2020-ban

A vendégéjszakák száma pedig drasztikusan visszaesett. 

Elárverezik az Andrássy Rezidencia berendezési tárgyait

Elárverezik az Andrássy Rezidencia berendezési tárgyait

Az ötcsillagos borsodi hotelt felújítják, a berendezéseit újra cserélik.

Hirdetés