Verno House és FLAVA Kitchen & More

Reimholz Péter építész utolsó munkájának helyszínén, az egykori Iberostar Budapest épületében nyílt meg a BDPST Group legújabb budapesti szállodája. Az öt csillagos Verno House és étterme, a Flava Kitchen & More különleges városi oázis hangulatával várja a kikapcsolódni és feltöltődni vágyó vendégeit december 15-től.

 

A múlt

Az Október 6. utca és a Szabadság tér sarkán álló épületet többször is átalakították, mire elnyerte jelenlegi formáját. Az egyemeletes lakóház 1810 és 1822 között épült, 1822-ben kismértékben átalakították, majd 1846-ban Pollack Ágoston tervei alapján zártudvaros, háromemeletes épületté bővítették. 1904-1905-ben nyerte el ma is látható képét, amikor is Jakabffy Ferenc építész tervei alapján az eredetileg klasszicista köntös elé eklektikus, középrizalitos homlokzatok kerültek. A ház 2000 óta műemléki védettséget élvez.
 Az új tulajdonosok a lakóépületet ötcsillagos szállodává tervezték átalakíttatni, ami nagymértékű építészeti beavatkozásokat indokolt. A hosszan elnyúló tervezési és kivitelezési munka során az építészeti és belsőépítészeti terv – amelyet BIS Építész Iroda (Losonczi Júlia és Pusztai Veronika) jegyez – együtt tudott fejlődni a házzal.
 

 

A jelen

A BDPST Group legújabb budapesti szállodája, a Verno House a belvároshoz közel, fiatalos, exkluzív környezetben várja vendégeit. A szálloda nyitása után nem csak a kényelmi és wellness szolgáltatásokat tapasztalhatják meg az első vendégek, de a Flava Kitchen & More étterem nemzetközi comfort food fogásait is kipróbálhatják, melyek között találkozhatnak észak-afrikai, -amerikai és közel-keleti ihletésű ételekkel is.
 


A zöld növényzettel díszített szálloda 50 szobájával, éttermével, bárjával, valamint a melegebb hónapokban teraszával egy igazi belvárosi oázis hangulatát biztosítja majd a főváros rohanó utcái között. A szállodától pár perc sétával könnyen elérhetők a főváros nevezetességei is, azonban a mellette elterülő park nyugodt környezetet biztosít a vendégek számára. A Verno House megfelelő szállást nyújt a belvárosi nyüzsgésre vágyóknak és azoknak is, akik a városnézés után a pihenést választanák.
 


A soft opening időszak után a szálloda és az étterem hivatalos megnyitójára 2023 elején kerül sor.

 

BDPST Group | Web

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Vision Hotel, a valóra vált vízió

Vision Hotel, a valóra vált vízió

Butikhotel a Belgrád rakparton.

10 000 hajléktalant költöztettek az üresen álló New York-i hotelekbe a pandémia alatt

10 000 hajléktalant költöztettek az üresen álló New York-i hotelekbe a pandémia alatt

A bulvárlapok a Facebook közösségekkel karöltve lobbiznak azért, hogy vessen véget ennek a gyakorlatnak a polgármester.

Építészek formálják át a turizmust?

Építészek formálják át a turizmust?

A turizmus változó trendjei egyre nagyobb kihívást jelentenek az építészeti tervezés során.

Hirdetés