Erős, ellenálló, ugyanakkor könnyű tetőcserép, amely kevésbé terheli a tetőszerkezetet, alapanyagának köszönhetően pedig a környezetet is kíméli. A Synus a Terrán legkönnyebb tetőcserepe, a prémium felületkezelésekkel pedig igazán időtálló.


A Terrán mindig is elkötelezett volt a környezettudatosság, a fenntartható jövő iránt. A betoncserép gyártása az egyik legkedvezőbb a környezeti terhelés és az energiafelhasználás szempontjából. Ráadásul a betoncserepek itthon készülnek, így a belföldi szállítás is felelős lépés környezetünk megóvása érdekében.


Erős, ugyanakkor könnyű

A Terrán legkönnyebb tetőcserepe, a Synus csakúgy, ahogy a több mint száz éves vállalat összes tetőcserepe, beton alapanyagának köszönhetően kiemelkedően erős. Ami különlegessé teszi, hogy ellenállósága mellett súlya könnyű, így kevésbé terheli a tetőszerkezetet.

A Terrán 2014-ben vezette be legkönnyebb tetőcserepét, a termék a rá következő évben Construma díjat nyert. A Synus termékcsaládból évente több millió darabot értékesítenek, sikerességét jól mutatja, hogy bevezetésétől a tavalyi év végéig több mint 65 millió darab kelt el Magyarországon. Népszerűsége abban rejlik, hogy a rendkívül könnyű tetőcserepek szerkezete tömör, a beton alapanyagnak köszönhetően ellenáll a környezeti kihívásoknak, viharnak, szélnek egyaránt.
 


Hagyományostól a modern színekig

A Synus klasszikus, hullámos kialakítású tetőcserép, nyolc színben érhető el: a hagyományosabbnak mondható téglavöröstől, a korallon át, a modern feketéig.


Prémium felületkezelések

A sötétebb árnyalatú, szürke, fekete tetőcserepek a modern tetődizájn trendekben igen népszerűek. A sötét tetőcserepek erőteljesebben melegszenek fel, így ebben az esetben kiemelt jelentősége van a hővédelemnek. A Synus termékcsalád négyféle, egyedülálló felületkezeléssel kapható. A ClimaControl prémium eljárásnak köszönhetően a Terrán Synus Moon sötét árnyalatú tetőcserepek közel 60 százalékkal kevesebb infravörös sugarat nyelnek el. Ezzel csökken a tetőtérre nehezedő hőteher, valamint növekszik a komfortérzet. A ClimaControl felületkezeléssel akár 10 °C-kal alacsonyabb marad a fedés mögötti levegő hőmérséklete – a hagyományos Terrán tetőfedő anyagokhoz képest –, így ritkábban lesz szükség a klímaberendezés használatára, ezzel jelentős energiamegtakarítást érhetünk el, miközben a környezetet is óvjuk.

A ColorSystem felületkezelés minden eddiginél tartósabb színt ad a meggypiros és mogyoróbarna tetőcserepeknek, az Elegant pedig a tégla, sötétbarna és fekete Synus tetőcserepeket teszi rendkívül simává és ellenállóvá.
 


A mai technológiai tudás egyik legmagasabb szintjét a Resistor felületkezelési eljárás nyújtja, amely a fokozott színvédelmen túl, olyan felület kialakítását teszi lehetővé a Synus Korall és Mocca termékeknél, amely kidolgozottságával, felhasznált alapanyagaival a jelenlegi egyik legmagasabb minőséget képviseli. Használatával rendkívül ellenálló, kemény felületkialakítású, kiváló kopásállósággal rendelkező felületet kapunk. Az eljárás fokozott védelemmel lép fel a mohásodás ellen, öntisztító hatásának köszönhetően esztétikus, hosszantartó fényes megjelenést biztosít.

A kizárólag az ArchiCAD program alá beépülő Terrán AddOn segítségével már egyetlen gombnyomással minden információ a szakemberek rendelkezésére áll többek között a Terrán Synus cserepekről is.

 

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. | Web | Facebook | Instagram | YouTube

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Sikeres év áll a Terrán mögött

Sikeres év áll a Terrán mögött

Gyors reagálás, rugalmasság és stabil ellátásbiztonság – ez jellemezte a 2022-es évüket.

Hirdetés