Az épület a konfliktusok ellenére is megnyitja kapuit

„A jelenlegi nehéz helyzet, és az ebből adódó korlátozások és késések ellenére úgy döntöttünk, hogy megnyitjuk a könyvtárat az olvasók és a tudósok előtt. Szeretettel várjuk Önöket új épületünkben, amely 2023. október 29-én, vasárnap nyílik meg” – tette közzé a könyvtár.
 


Az 1892-ben Jeruzsálemben alapított Izraeli Nemzeti Könyvtár (NLI) a különböző hátterű és vallású izraeliek és a zsidó nép kollektív emlékezetét őrzi. A jeruzsálemi Nemzeti Negyedben, a Knesszet szomszédságában található új campust a neves svájci Herzog & de Meuron építésziroda tervezte.

Az új könyvtárépület és az azt körülvevő kertek és terek a tudás demokratizálásának központi értékeit tükrözik, hogy a Nemzeti Könyvtár világszínvonalú gyűjteményei és forrásai a lehető legszélesebb és legkülönfélébb közönség számára legyenek hozzáférhetőek. A 45 000 négyzetméteres terület fenntartható és korszerű környezetben biztosít helyet kiállításoknak, kulturális eseményeknek, élményeknek, találkozásoknak, oktatási programoknak és a kutatásnak.


A jelenlegi helyzet miatt a könyvtár eleinte limitált nyitva tartással tárja ki kapuit a közönség előtt.
 

Forrás: NLI

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Holnap nyílik meg Izrael új könyvtára

Holnap nyílik meg Izrael új könyvtára

Az épület a konfliktusok ellenére is megnyitja kapuit

Kívül tégla, belül white cube

Kívül tégla, belül white cube

Duisburgban, a Herzog & de Meuron által tervezett MKM Museum Küppersmühle épületében egy hajdani gabonamalom ipari architektúrája randevúzik a kortárs múzeumépítészettel.

Hirdetés