Hirdetés

Tenné mindezt az uniós helyreállítási alapból. 

Régóta dédelgetett terv Olaszországban, hogy híddal kötnék össze Szicíliát és az olasz szárazföldet, most azonban inkább egy alagúttal tenné meg mindezt az olasz kormány az uniós helyreállítási alapból.

A közlekedési minisztérium szerint "soha vissza nem térő alkalmat" kínál, hogy az 5 milliárd eurós beruházást finanszírozhatnák abból a csaknem 210 milliárd euróból, amelyet a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság utáni helyreállításra folyósít Olaszországnak az Európai Unió.

Az alagúthoz kapcsolódva  Dél-Olaszországban és Szicíliában is a kiépítenék a nagysebességű vasúti hálózatot, a vonalat elvezetve Szicília közigazgatási székhelyéig, az ötödik legnagyobb olasz városnak számító Palermóig. A jelenlegi vasútvonal Salernónál ér véget, Palermo jelenleg nem érhető el nagysebességű vonattal.

Bár korábban elkészültek a tervei az összekötést megoldó Messina-hídnak, a megvalósítást 2013-ban bizonytalan időre felfüggesztették. Történt mindez azért, mert hatalmas költségei miatt (8,5 milliárd euró) sokan ellenezték a híd megépítését, helyette a szicíliai utak és vasutak felújítására fordították volna az összeget. Bár már dolgoznak a beruházási terven, az Európai Unió jóváhagyása nélkül kivitelezhetetlen lesz. 

Borítókép: Palermo/Flickr
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Meglepően erős design a lemezjátszót idéző mosdó

Meglepően erős design a lemezjátszót idéző mosdó

Elkészült a zenerajongók tökéletes fürdőszobája: az olasz design-mosdó egy ’70-es évekbeli lemezjátszót és valamennyire egy DJ-pultot is idéz.
Az elektromossá alakított veterán autó az év nagy húzása

Az elektromossá alakított veterán autó az év nagy húzása

Elektromos hajtással tesz jövőbiztossá veterán autókat a Garage Italia kreatív ügynökség. A milánói cég nemcsak visszahozza a klasszikus autók szellemiségét, de fenntarthatóvá és még szórakoztatóvá is varázsolja őket.
Vissza a toszkán gyökerekhez
  • 2019-05-23 09:00
  • Deco

Vissza a toszkán gyökerekhez

A Monteverdi Hotelbe szerelmes lesz mindenki, aki szereti a rusztikus és a kortárs ötvözetét.

Nincs találat!

Hirdetés