Hirdetés

A Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület helyreigazítási kéréssel fordult hozzánk, mert június 01-én megjelent Viták közt készül a vasútállomás Balatonakarattyán című cikkünkben pontatlan és valótlan állítások szerepeltek.

Valótlanul állítottuk, hogy a Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület szerint a balatonakarattyai vasúti megálló jelenlegi épülete sem műszakilag, sem esztétikailag nem felel meg a Balaton kapuja szerepének. Ezzel szemben a valóság az, hogy az Egyesület ilyen kijelentést nem tett, és az épület eredeti formájában való felújítását kéri.

Valótlanul állítottuk, hogy a Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület NIF-hez írt levelében ez a szövegrész szerepelt: „a régi, a helyi építészeti hagyományokat őrző, emberléptékű, tájba illő” az év kilenc hónapjában kihasználatlan felvételi épület bontása nélkül is megoldható lenne a korszerűsítés. Ezzel szemben a valóság az, hogy az Egyesület a NIF-nek írt levelében a meglévő épület megtartását, korszerűsítését és kibővítését kérte.

Azt a valós tényt, hogy a Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület az állomásépület témájában Balatonakarattya Község Polgármesterének és a NIF-nek levelet küldött, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy ezek a levelek kizárólag az Egyesület véleményét tükrözik. Ezzel szemben a valóság az, hogy a levelek – ahogy az bennük fel is van tüntetve – hét balatonakarattyai civil szervezet közösen kialakított álláspontját tükrözik. Valótlanul állítottuk, hogy a petícióban az állomásépület védelem alá helyezését kérték.

A helyreigazítással érintett petícióik  megtekinthetőek az Egyesültet honlapján:

A petíciókban az Egyesület műszaki kérdésekben nem foglalt állást, hiszen – mint levelükben írták – „a megfelelő műszaki megoldások megtalálása a szakemberek feladata – az érintettek igényei és véleménye alapján.”

A tévedésért az érintettek és olvasóink elnézését kérjük.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A felújított ivanovói pályaudvar lett Oroszország egyik legmenőbb közösségi tere

A felújított ivanovói pályaudvar lett Oroszország egyik legmenőbb közösségi tere

Az avantgárd konstruktivizmus és a szocialista modernizmus elemei jól megférnek a modern funkciókkal.

Videón Le Corbusier építészetének filozófiája

Videón Le Corbusier építészetének filozófiája

Az animáció ismerteti a mester építészeti elveit, és néhány alkotását is bemutatja.

Így segítette a Puskás Aréna tervezését a BIM

Így segítette a Puskás Aréna tervezését a BIM

A 3D-s építészeti tervezőszoftver nem kijavítja, hanem megelőzi a hibákat.

Hirdetés