Kettő lakóépület kategóriában, egy irodai belsőépítészetben. 

A BigSEE többek között a régió kiemelkedő projektjeit és tehetségeit díjazza design és építészeti témákban. A SEE egyrészt a látásra utal, de a délkelet-európai országok (South-Eastern Europe) rövidítése is egyben, amelybe Magyarország is beletartozik. Idén nagy elismerésnek örvendett többek között a hazai LAB5 építésziroda is, akik rögtön három díjat is hazahozhattak Ljubljanából.  

 

Legjobb iroda enteriőr – RTL iroda

A legjobb iroda enteriőr díjat a RTL-nek tervezett pilot irodáért nyerte el a LAB5 csapata. Egy friss és modern teret hoztak létre kifejezetten azok számára, akik sok vizuális tartalommal dolgoznak. Sima és halvány színárnyalatokat alkalmaztak, a különböző funkcionális területeket pedig különböző anyagokkal jelölték. A tér legkarakteresebb elemei a hátulról megvilágított acélcsövek, amelyek a média folyamatosan változó világát tükrözik. 
 

Fotó: Török Tamás



Legjobb társasház – Nagy Diófa utcai társasház 

A Nagy Diófa utcai foghíjtelekre tervezett épületük lakó- és szállás funkciók vegyítése. Kortárs homlokzata illeszkedik a szomszédos eklektikus házak merev tagolásához és a kerület történelméhez, miközben a bulinegyedhez híven játékos és a környezetében értelmezhető marad. 

„Két perspektíva felől közelítettünk. Egyrészt a keskeny utcában messziről közeledve illeszkedjék az épület megjelenése a környék rendjébe, másrészt ahogy a házhoz érünk és belépünk, adja meg a megérkezés élményét is. Így a homlokzati kompozíciónak mindkét léptékben jól kellett működnie” – fogalmazott Dobos András DLA, a LAB5 építésze.

Fotó: Gulyás Attila



Legjobb társasház – Trendo11 Társasház

A terület Budapest egyik legjobban fejlődő városrészében, Dél-Budán, az új metró végállomásánál, az épülő bevásárlóközpont szomszédságában található. Az épület formáját a telek alakja, a környezet beépítése, és az ideális lakókörnyezet kialakítása iránti elköteleződés határozta meg. A tetőt lépcsőzetesen alakították ki, így hasznos felületként szolgál: egyrészt nagyméretű teraszok kapnak helyet rajta, másrészt a társasház közös fenntartásába kerültek a zöldtetők.
 

Fotó: Batár Zsolt

Trendo11 Társasházról írt „Szinkronba hozott tömeg” című cikkünk az OCTOGON magazin 2023/2-es (182-es) lapszámában olvasható.
 
 

LAB5 | Web | Facebook | Instagram

 




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Futurisztikus üvegmúzeumot tervezett Budapestre a LAB5

Futurisztikus üvegmúzeumot tervezett Budapestre a LAB5

A LAB5 ambiciózus épületterve Bohus Zoltán szellemiségét örökíti tovább. 

Borjúvásárcsarnokból loft iroda Pesten

Borjúvásárcsarnokból loft iroda Pesten

Az 1927-ben épült Máriássy Ház újjászületése.

Rangos elismerés a Skanska Magyarország központjának belsőépítészetéért

Rangos elismerés a Skanska Magyarország központjának belsőépítészetéért

German Design Award díjat nyert a Nordic Light irodakomplexumban található iroda.

Hirdetés