Közel 17 ezer köbméter betont épített be a Market az új üzembe.

Mintegy másfél évnyi munka után befejeződtek a kínai Chervon Auto miskolci gyárának építési munkálatai, a 25 000 négyzetméteres csarnokban elektromos járművek alkatrészeinek és moduljainak gyártását végzik majd.
 


A Market Építő Zrt. az 1996-os megalakulása óta Magyarország egyik vezető építőipari cégcsoportjává vált. A teljes mértékben magyar tulajdonú vállalat az egyik legnagyobb forgalmú és kapacitású, professzionális magasépítő Magyarországon. Évente közel 40 beruházást valósít meg, melyek legnagyobb részét ipari és logisztikai létesítmények, irodaházak és szállodák kivitelezése teszi ki. 

 

 

2021 októberében kezdődtek meg a kínai tulajdonú Chervon Auto miskolci gyártócsarnokának munkálatai a Mechatronikai Ipari Parkban a Market Építő Zrt. kivitelezésében. A projekt egy 58 millió euró értékű, zöldmezős beruházás részeként valósul meg a vállalat első Kínán kívüli gyáregységeként – a megjelölt összeg kizárólag a kivitelezési munkálatokra vonatkozik, nem a teljes beruházás költségeit foglalja magába.

 


Az üzemben többek közt elektromos autókhoz gyártanak majd présöntéssel és egyéb fémmegmunkáló berendezésekkel alkatrészeket. A cég présöntő berendezése hazánkban és a régióban egyaránt egyedülálló méretekkel rendelkezik, kapacitása többszöröse a présöntésnél általában használt gépeknek. A projekt magába foglalja egy présüzem, egy CNC üzem, egy olvasztó üzem, egy magasraktár és irodák kialakítását is, ezen túlmenően pedig egy külső tároló, három portaépület és egy sprinkler gépház is létesül – az épületek összalapterülete több mint 33 000 négyzetméter. 

A 25 000 négyzetméteres gyártóüzem az elektromos járművek alkatrészeinek és moduljainak gyártására összpontosít. A Chervon elkötelezett az elektromos autógyártás irányában, missziója az, hogy minél nagyobb részesedést tudjon szerezni a nulla emissziós autózás támogatásában.

 


Az épület nem csak gyártásra, hanem tárolásra is alkalmas, ugyanis az épületkomplexum magában foglal egy 25,5 méter magasságú és közel 3 000 négyzetméter alapterületű magasraktárat, valamint a kamionok fogadására alkalmas, korszerű dokkolórendszereket. Az irodarész kétszintes, modern függönyfal homlokzatburkolattal készült, automata homlokzati árnyékolórendszerrel, valamint dali vezérlésű lámpák kerültek telepítésre.

 


Az épület megvalósítása során a Market Építő Zrt. szakemberei 715 tonna acélszerkezetet, 450 tonna betonacélt és 16 600 köbméter betont használtak fel. A speciálisan megvalósított részletek közé tartozik az öntödei technológia, a gépalapok, valamint a technológiai aknarendszer kivitelezése.

A projekten a csúcsidőszakban a dolgozói létszám meghaladta a 300 főt. A kivitelezők számára mind műszaki, mind kulturális szempontból kihívást jelentett az európai és ázsiai normák összehangolása, amelyeket sikeresen teljesített a vállalat. 

 

 

Forrás: sajtóanyag 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy testreszabott üveghomlokzat

Egy testreszabott üveghomlokzat

Egyedi fejlesztések Schüco rendszerbiztonsággal a Telekom Székház épületén

Így épült a Telekom Székház: fotókon mutatjuk az építést

Így épült a Telekom Székház: fotókon mutatjuk az építést

A Telekom Székház építésének mozzanatai. Molnár Péter fotósorozata. 

Méret, komplexitás, korszerűség: a Telekom Székház

Méret, komplexitás, korszerűség: a Telekom Székház

A mérete, a komplexitása és a korszerűsége miatt a Telekom Székház mérföldkövet jelent a magyar irodapiacon.

Hirdetés