Hirdetés

A legjobb, gyerekeknek szóló építészeti projektek versenyeznek.

A Golden Cubes Awards pályázat eredményhirdetésére 2023. február 28-án, kedden délután 17:00-kor kerül sor a MÉSZ székházában. Az eseményen a pályázatot és a nyerteseket méltatják Lánszki Regő építészeti államtitkár, Krizsán András a MÉSZ elnöke és a zsűri tagjai.
 

Sikerrel lezárult az épített környezeti nevelés területén meghirdetett Golden Cubes Awards 2021-2023 pályázat zsűrizése. A három neves magyar építészből – Csillag Katalin, Golda János, Szabó Levente –, médiaszakértőből – Götz Eszter – és Dúll Andrea környezetpszichológusból álló zsűri elé 15 pályamű került, amelyek megítélésében komplex szempontrendszer alapján kellett döntést hozni.

A célok, eszközök és a módszerek is igen sokfélék azokban a „BEE” projektekben, amelyeket az UIA Architecture and Children munkacsoportjában jó példaként gyűjtenek az épített környezeti nevelés témájában. Ez a sokszínűség a hazai projektek esetében is megtapasztalható volt. A pályaművek kapcsán a szakértők örömmel tapasztalták, hogy az épített környezeti nevelés területén aktív szervezetek, csoportok és alkotók munkájának eredményeként egyre több módszeres tudás gyűlik össze. A zsűrizés során is megfogalmazódott, hogy a MÉSZ elkötelezett ennek a tudásnak az összegyűjtésében, megőrzésében és mediálásában.
 

A Golden Cubes Awards pályázatra beérkezett pályaműveket 2023. február 28-án kedden délután 17:00-kor mutatják be az érdeklődőknek és egyben ünnepélyes keretek között hirdetik ki a pályázat eredményét is.


Az ünnepélyes alkalomra a Magyar Építőművészek Szövetségének Ötpacsirta utca 2. szám alatti székházának Kós Károly termében kerül sor.


A vendégeket köszönti:
Lánszki Regő az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkára és Krizsán András DLA, a MÉSZ elnöke


A díjakat átadják és az alkotásokat méltatják a Golden Cubes Awards pályázat zsűrijének tagjai:
Csillag Katalin építész, a MÉSZ elnökségének tagja
Dr. Dúll Andrea környezetpszichológus, az ELTE EKTI intézetvezetője
Golda János építész, a MÉSZ elnökségi tagja
Götz Eszter újságíró, a régi-új Magyar Építőművészet című lap olvasószerkesztője


A pályázatot értékeli Somogyi Krisztina építészetkritikus, vizuáliskörnyezet-kutató, az UIA Architecture and Children munkacsoportjának magyar tagja.
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Állásfoglalás és petíció a Villamos Teherelosztóról

Állásfoglalás és petíció a Villamos Teherelosztóról

A MÉSZ aggódva, de nem csak passzívan figyeli az épület sorsát.

Megvannak a Golden Cubes díj győztesei

Megvannak a Golden Cubes díj győztesei

A díjjal azokat jutalmazták, akik kiemelkedő teljesítménnyel járulnak hozzá ahhoz, hogy a fiatalok az épített környezetet értő és óvó felnőttekké váljanak.

Jön a Golden Cubes Awards döntője

Jön a Golden Cubes Awards döntője

Kiderül, kik nyerték az épített környezeti neveléssel foglalkozóknak kiírt pályázatot.

Hirdetés