Hirdetés

Fekete kávé fehér falak közt

A japán Nendo House tervezte az Arabica Coffee új, kuvaiti üzletét.

Hirdetés

Domináns fehér színek, sárgaréz és beton kontraszt, és egy egyszerű, de hatásos térszervezési csavar. Kuvaitban 2019-ben nyitott új egységet az Arabica Coffee, a Kiotó Higasijama kerületéből származó kávézólánc. Az épületet a japán Nendo House tervezte.

Az új üzlet enteriőrje a csúcsminőségű termékekhez illő designt kapott: az optikai fehér alapszínt, sárgaréz és beton visszafogott használata teszi hangsúlyosabbá. A fehér kávégépek eltűnnek a háttérben, ezzel is kiemelve az elegáns üvegfal mögé tett kávébabos zsákokat.

Miután egy saroképületben lévő, négyméteres belmagasságú kávézóról van szó, a teret rétegzettre tervezték, vagyis lépcsőzetesen épülnek egymásra az ülőhelyek, mígnem elérünk a kiszolgáló pultig.

Ez az elrendezés átláthatóvá teszi a kávézót bármelyik ülőhelyről, sőt akár az utcáról is. 

A kávéra várók és sorban állók gondosan elszeparálódnak egymástól, miközben a személyzet mindent tökéletesen átlát a pultból.

Ám van még egy csavar a beltérben: az arab szokások szerint a nők nem vonhatják magukra a férfiak figyelmét, ezért az ülősort ívesre tervezték, így a nem egymás társaságában érkező női és férfi vendégek nem vesznek fel szemkontaktust. 

A 190 m²-es kávézó 30 vendéget képes kiszolgálni, míg a kinti teraszon 44 embernek jut hely. A kerekesszékes és babakocsis ügyfeleket a bejáratnál szolgálja ki a személyzet.




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan termel egy logó évi ötmillió dollárt egy városnak?

Hogyan termel egy logó évi ötmillió dollárt egy városnak?

Még a betűtípus írásjeleinél is felhasználták a város jellegzetes épületeit, helyszíneit.

Diploma előtt: középiskola és közösségi központ egy finn félszigeten

Diploma előtt: középiskola és közösségi központ egy finn félszigeten

Krajnyák N. Bence Finnországban, az Oului Egyetem építészképzésén dolgozott ki egy projektet, amely ugyan még nem diplomamunka, ám érett, publikálásra érdemes dolgozat. Lássuk hát a Lammassaari Középiskola és Közösségi Központ tervét!

Bjarke Ingels fordított piramist tervezett

Bjarke Ingels fordított piramist tervezett

A BIG első lakóháza háromszög alapról indul a négyszögletű tető felé, és körbeveszi a medence.

Hirdetés