Monszunra tervezett, fa-bambusz éttermet épített a TFS.

Rizsföldekre néz a Matter.Space.Soul. elnevezésű étterem a bangladesi Noakhaliban. A magán-, vállalati és vendéglátó szektorra specializálódott chicagói Twofold Studio (TFS) ötletes, közvetlen megközelítéssel áll projektjeihez. A belsőépítészettel foglalkozó Ami Kahalekulu és csapata pavilon-struktúrájú, környezetbarát étterme a városi nyüzsgéstől távol eső, nyugalmas, természetközeli kikapcsolódást kínál.

 

 

A megrendelő már üzemelő vendéglőjének kibővítését kérte a TFS szakembereitől, akik a projekt során az időjáráshoz és a helyszínhez igazodó designt terveztek. Elképzelésük szerint a terület autentikus jellegének fenntartásával, a természetes ventilláció kiépítésével, és helyi építőanyagok használatával konzerválható leginkább az étterem teljes kikapcsolódást ígérő hangulata.

 

 

A Matter.Space.Soul. könnyűszerkezetes pavilonjának formája és áttetsző felépítése jól illeszkedik a zöldellő rizsföldek által határolt helyszín két évszakos időjárásához. „A helyi, trópusi körülmények levegős felépítést kívánnak” – magyarázza a csapat. Ennek megfelelően az épületet nyitott, világos, jól szellőző terekkel, bambusz árnyékolókkal tervezték.

 

 

A pavilonban a hagyományos éttermi bútorzat helyett helyi, autentikus, alacsony ülőalkalmatosságok várják a vendégeket. „A környezetbarát, fenntartható építészet példájaként vizionáltuk ezt a munkát. Szándékunk szerint esztétikumában, formavilágában, jelentésében is ezt közvetíti a külvilág felé a Matter.Space.Soul” – foglalja össze a projekt lényegét a TFS.

 

 

Pirkadat. Föld felett lebegő, meleg pára. Fel-felröppenő madarak, surranó szárnyak, békák, rovarok közeli zsongása. Vízcsobogás. Elárasztott rizsföldek, nyújtózó bambuszok, buja trópusi világ. A természet lehelete. Könnyű, áttetsző szerkezet, amely szinte észrevétlen. A belül is kívül eső. Fény és árnyék. A Matter.Space.Soul. szellemet és testet nyugtató, minimalista bambusz pavilonétterme, élettől nyüzsgő környezete a puszta étkezésnél tejesebb élménnyel, a teljes kikapcsolódással vendégeli meg az odalátogatókat.

 

 

Twofold Studio | Web | Facebook | Instagram

 

 

 

Forrás: Designboom

 

 

További képek és rajzok a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Étkezés a monszun idején

Étkezés a monszun idején

Monszunra tervezett, fa-bambusz éttermet épített a TFS.

Egy környezetbarát hotel, amelyben mindig is szerettél volna megszállni

Egy környezetbarát hotel, amelyben mindig is szerettél volna megszállni

Lazulj el abban a tudatban, hogy a szállásod minden elemében környezetbarát!

Íme, por és hamu vagyunk

Íme, por és hamu vagyunk

Szalai László Zoltán diplomaterve.

Hirdetés