Mosolyog Virág Csaba épülete.

Néhány nap alatt 36-an készítettek terveket, küldtek el ötleteket az Építész Szakkollégium ötletpályázatára, amelyet a múlt hét végén írt ki Virág Csaba várbeli Villamos Teherelosztójának hasznosítására, hogy alternatívát mutasson a bontással szemben.

Az elmúlt néhány napban 36-an küldtek terveket, ötleteket, műalkotásokat – írta hétfő reggel a Megfagyott Muzsikus Facebook-oldal. Jelentkeztek...

„hallgatók, fiatal és dörzsölt építészirodák, és aminek külön nagyon örülünk: olyan városlakók is, akik bár nem szakmabeliek, meg szerették volna mutatni, hogy fontos nekik az ügy, és van ötletük arra, hogy mi minden történhetne az épülettel ahelyett, hogy elbontják.”

„Rengeteg zseniális ötlet jött ideiglenes és hosszútávú hasznosításról, figyelemfelkeltő képek a ház szépségéről, montázsok, gifek, grafikák, és persze karikatúrák, mert hogy is lehetne ezt a helyzetet máshogy elmondani” – folytatja az MM.

És mint kiderült, ez csak a kezdet, merthogy a műveket folyamatosan publikálják majd, hogy minél több helyre eljussanak, lehetőleg nem csak építészeti platformokra. Olyan párbeszédet szeretnének, amelynek a végén egy mindenki számára elfogadható döntés születhet.

Szintén a múlt hét végén a Magyar Építőművészek Szövetsége tett közzé egy állásfoglalást, és indított petíciót a Teherelosztó épületével kapcsolatban.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Újabb emblematikus Virág Csaba-épület tűnt el

Újabb emblematikus Virág Csaba-épület tűnt el

Pedig nem maradt belőlük túl sok: ezúttal a füredi volt OMFB üdülőt bontották.

Új piac a Havanna lakótelepen

Új piac a Havanna lakótelepen

Az elsődleges cél a piac infrastrukturális felfejlesztése és összképének helyreállítása volt.

Középpontban az építészet a friss Artmagazinban

Középpontban az építészet a friss Artmagazinban

Az új, 2020/3-as lapszámban központi szerep jut az építészetnek. Kezdve a borítóval.

Hirdetés