A június 23-25. között zajló program a balatonlellei Yacht Club kikötőjéből indul.

Az Építész Regatta a Balaton vitorlázó hagyományain alapuló, építészek és szakmai partnereik számára megrendezendő amatőr nyílt vitorlásverseny idén sem marad el! Június végén jön a XVI. Építész-BE LIGHT! Regatta Nagydíj.


Az elmúlt időszak korlátozásai, változásai állandó bizonytalanságban tartanak bennünket, de meg kellett tanulni együtt élni a helyzettel, részévé vált az életünknek a folytonos újratervezés. A Regatta üzenete erre hívja fel a figyelmet;

bármit hozzon az élet, számíthatunk egymásra!

Kiemelten fontos cél volt eddig is az építészgenerációk találkozása a kötetlen rendezvényeken. 2023-ban a BeLight kezdeményezésére Vándorkupát is indítanak a hazai építész egyetemek (BME, a MOME, az Óbudai egyetem és az MCC) csapatai között. 

Ebben az évben nemcsak a befutó, de a versenypálya is megújul; célállomás a révfülöpi Cholnoky Jenő kikötő lesz. Itt köszönik meg az MCC-nek csatlakozásukat és támogatásukat a kezdeményezéshez. Szándékaik szerint az MCC kikötő az Építész Regatta jövőbeni állandó helyszíne lesz, a klub teraszán idén bemutatják az MCC megújítási terveit.

Minden évben részt vesznek a történelmi hajók a regattán – a múltra való emlékezés az alapja a jövő építésének. 2023-ban megemlékeznek Petőfi Sándor születésének 200 éves bicentenáriumáról és a Himnusz születésének évfordulójáról.

Forrás: weberfoto.hu

A június 23-25. között zajló program a balatonlellei Yacht Club kikötőjéből indul a péntek este rendezett fogadással. A második napon zajlik a túraverseny, amelynek eredményhirdetésére szabadtéri zenés vacsora keretében kerül sor a révfülöpi MCC klub teraszán. Vasárnap a szokásoknak megfelelően rövidített versenyt rendeznek visszafelé a kiinduló balatonlellei kikötőbe.

Hajó- és szállásbérlési lehetőségek, illetve további információk a honlapon találhatók.
 

A verseny időpontja:          2023. június 23-24-25.
A verseny helyszíne:          Balatonlelle, Bl Yacht Club – Révfülöp, MCC kikötő

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Design egy kihívásokkal teli jövőhöz

Design egy kihívásokkal teli jövőhöz

Challenging Futures – Kiállítás a MOME Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíjának nyertes munkáiból.

Minden szinten, szinte minden

Minden szinten, szinte minden

Sem háló, sem alumíniumburkolat nem takarja többé a Corvin Áruház homlokzatát

Hirdetés