Idén 5. alkalommal, november 16-án 18:00-kor osztják ki a DECODE 2022 nyerteseinek díjait. A kiállítással egybekötött díjpályázat célja, hogy felhívja a figyelmet a műalkotások mögöttes tartalmaira és az azokon keresztüli értékteremtésre. A zsűri elsősorban az alkotásokat mozgató gondolatiságot értékelte, illetve a kiinduló koncepcióra volt kíváncsi, melyet egy-egy video formájában kellett bemutatnia a pályázóknak.
 


A zsűri idén 60 db pályaműből választotta ki a díjazottakat és kiállítókat. A DECODE Kortárs Építészeti és Művészeti Alapítvány építészeti és művészeti kategóriákban díjazta az alkotókat az idén kibővült támogatói paletta jóvoltából.

Két kategóriában a szakmai zsűri döntése alapján kiosztásra kerül 1 db Fődíj nettó 750 000 Ft értékben, továbbá egy egyedi díjtárgy formájában, amely Zalavári Fruzsina alkotása; valamint 2 db „Ígéretes projekt” díj egyenként 150 000 Ft értékben. Idén is kiosztanak egy kategóriától független „Spotlight” szponzori különdíjat a társadalmat szolgáló, azt előmozdító kreatív alkotások elismeréseként a BeLight! jóvoltából, akik egy design világítótestet ajánlanak fel a nyertes(ek)nek. A beérkezett pályaművekből a zsűri 11 db-ot választott be a kiállításba.
 


A pályázat ünnepélyes eredményhirdetése idén a belvárosi Irányi Palotában (1056 Budapest, Irányi utca 17.) lesz majd, melynek virtuális követését mindenki számára lehetővé teszik élő közvetítés formájában az esemény Facebook-oldalán.

A megnyitót követő 2 napban – november 17-én és 18-án pedig személyesen is megtekinthető lesz a pályaművekből rendezett kiállítás. Aki esetleg mégis lemaradna, annak a DECODE honlapján egy éven keresztül virtuálisan is lehetősége nyílik megtekinteni.

A díj alapítója és támogatója a BORD Építész Stúdió, exkluzív támogatói a PERI Magyarország és a BeLight!, kiemelt támogatója – egyben a helyszínt is biztosító - Optinvest Zrt, további támogatói között pedig az Alukönigstahl, a SAUSKA, illetve a Jaguar szerepel. Médiapartnere az OCTOGON magazin.
 


DECODE | Web | Facebook | Instagram
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Speciális horgászkellék, orvostechnikai eszköz és betűcsalád is a díjazottak között

Speciális horgászkellék, orvostechnikai eszköz és betűcsalád is a díjazottak között

Átadták az idei Magyar Formatervezési Díjakat és a Design Management Díjat.

Nyilvánosak a Velencei Biennálé idei díjazottjai

Nyilvánosak a Velencei Biennálé idei díjazottjai

Augusztus 30-án átadták a legjobb kiállításnak és a legjobb nemzeti pavilonnak járó díjakat.

Hirdetés