Hirdetés

Építési engedélyt kapott a Mazsihisz Szeretetkórháza

Jelentős lépés egy modern, XXI. századi kórház megvalósítása felé. 

Jelentős előrelépés történt a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) fenntartásában működő, Amerikai úti szeretetkórház rekonstrukciós programjában: az intézmény augusztus 29-én megkapta az építési engedélyt az ötmilliárdos beruházásra – írja a szervezet honlapja.

Több hónapi előkészítő, tervező munka után Budapest kormányhivatala megadta az építési engedélyt az intézménynek, amely ezzel jelentős lépést tett egy modern, XXI. századi kórház megvalósítása érdekében. Az építészeti elképzeléseket – amelyeket a Mazsihisz vezetésével egyeztetve alakítottak ki – a fővárosi tervtanács, és a kerületi főépítész támogatta.

Egy három éves korszerűsítési projekt révén teljes egészében megújul a szeretetkórház, ahol

régiós gerontológiai központot alakítanak ki, ennek keretében korszerűsítik a kórtermeket, a műszerparkot, az informatikai eszközöket, fejlesztik az egészségügyi ellátást és a lelki gondozást.

Az összesen csaknem ötmilliárdos beruházás eredményeként a 21. századi követelményeknek megfelelő körülmények lesznek, így például a kórtermeket és a társalgókat klímaberendezéssel látják el, a 6-8 ágyas kórtermeket megszüntetik, és maximum 3-4 fős helyiségeket hoznak létre saját fürdőszobával. 

A napokban megkapott építési engedély kapcsán megtudtuk: a Mazsihisz elnökének és a kórház főigazgatójának felügyeletével kialakították az új kórház orvos szakmai, építészeti, gazdasági, ápolási modelljét. A rekonstrukciós program megvalósítása a Közbeszerzési Törvény hatálya alá tartozik, tehát nyílt nemzeti és uniós eljárásrendben valósul meg.

Forrás: Mazsihisz.hu
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Már látogatható New York legújabb nevezetessége

Már látogatható New York legújabb nevezetessége

Átadták a Vesselt, az Escher-képeket idéző óriási lépcsősort a Hudson Yardson. 

Kisbútor kollekció készült krionból

Kisbútor kollekció készült krionból

A Socowoo Idom kollekciót Juhos Lehel tervezte, a bútorai beltérben és szabadban egyaránt használhatóak.

Cool faktortól a második otthonig

Cool faktortól a második otthonig

10 év a hazai iroda designban.

Hirdetés