Hirdetés

Építési engedélyt kapott a Mazsihisz Szeretetkórháza

Jelentős lépés egy modern, XXI. századi kórház megvalósítása felé. 

Jelentős előrelépés történt a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) fenntartásában működő, Amerikai úti szeretetkórház rekonstrukciós programjában: az intézmény augusztus 29-én megkapta az építési engedélyt az ötmilliárdos beruházásra – írja a szervezet honlapja.

Több hónapi előkészítő, tervező munka után Budapest kormányhivatala megadta az építési engedélyt az intézménynek, amely ezzel jelentős lépést tett egy modern, XXI. századi kórház megvalósítása érdekében. Az építészeti elképzeléseket – amelyeket a Mazsihisz vezetésével egyeztetve alakítottak ki – a fővárosi tervtanács, és a kerületi főépítész támogatta.

Egy három éves korszerűsítési projekt révén teljes egészében megújul a szeretetkórház, ahol

régiós gerontológiai központot alakítanak ki, ennek keretében korszerűsítik a kórtermeket, a műszerparkot, az informatikai eszközöket, fejlesztik az egészségügyi ellátást és a lelki gondozást.

Az összesen csaknem ötmilliárdos beruházás eredményeként a 21. századi követelményeknek megfelelő körülmények lesznek, így például a kórtermeket és a társalgókat klímaberendezéssel látják el, a 6-8 ágyas kórtermeket megszüntetik, és maximum 3-4 fős helyiségeket hoznak létre saját fürdőszobával. 

A napokban megkapott építési engedély kapcsán megtudtuk: a Mazsihisz elnökének és a kórház főigazgatójának felügyeletével kialakították az új kórház orvos szakmai, építészeti, gazdasági, ápolási modelljét. A rekonstrukciós program megvalósítása a Közbeszerzési Törvény hatálya alá tartozik, tehát nyílt nemzeti és uniós eljárásrendben valósul meg.

Forrás: Mazsihisz.hu
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi design díjat nyert a KAVICS

Nemzetközi design díjat nyert a KAVICS

A Fülöp Fruzsina által tervezett betonpad az A’ Design Award arany fokozatú díját nyerte el.

Rekordszámú jelentkező a Let’s Colour pályázatán

Rekordszámú jelentkező a Let’s Colour pályázatán

Tizennyolc megye nyolcvanhárom pályázata verseng a falfelületek megújításáért.

Villapark épül a Római parton

Villapark épül a Római parton

A Singer Design csapata tervezte, kialakítását a kényelem és szabad érzés ihlette.

Hirdetés