Élőkép

Valós idejű vizualizációt kínál az Enscape 3.3.

Az Enscape vezető márka a valós idejű vizualizáció, a 3D képalkotás és a virtuális valóság szoftverpiacának területén. A közeljövőben az építészek és tervezők munkájának nélkülözhetetlen kellékévé válhat a 2022 áprilisában megjelent Enscape 3.3 verzió, ami jelenidejű 3D képalkotási lehetőséget nyújt. A szoftver közvetlenül kapcsolódik a designer modellező programhoz, így általa már a terv formálódása alatt – azzal teljesen egy időben – elérhetőek a projekt 3D renderképei.

 

 

A valós idejű képalkotás élettel tölti meg a szakmai szemmel sokat mondó, de laikusok számára gyakorta száraz terveket. Az Enscape technológiája a legnépszerűbb professzionális tervezőprogramokkal képes együttműködni, például a Revittel, a SketchUp-pal, a Vectorworks-szel, az Archicad-del, vagy a Rhino-val. Az instant hozzáférés eszközével a különböző nézetek akár egy szoftveren belül, saját ablakban is megjeleníthetők.

 

 

Az Enscape 3.3-ban többek között különböző homlokzatok, fényhatások és széles anyag- és eszközpaletta áll a tervezők rendelkezésére, a OneStreetMap adatainak segítségével importálható az épületkörnyezet, és a tükröződő felületeket is tökéletesítették. A tervezők megannyi változatot készíthetnek ugyanazon tervből jelentős mértékű többlet idő- és energiaráfordítás nélkül. A módosított tervek mindenféle exportálást, vagy importálást mellőzve, rögtön 3D nézetben is láthatóak, ami azonnali visszajelzésre ad lehetőséget.

 

 

Az Enscape a minél élethűbb látvány megalkotásához az NVIDIA fejlett RTX technológiáját használja, a végeredményt „élő” bejárásokon, videókon, panorámaképeken, és a virtuális valóság keretein belül fedezhetik fel a résztvevők. A 100%-ban renderelt 3D nézetek bármely szögből bejárhatók, megtekinthetők. A program alkalmat kínál BIM szakemberek bevonására a tervkészítési szakasz során, a Collaborative Annotation eszköz pedig módot ad arra, hogy a projektben résztvevő csapatok tagjai ugyanazon fájlon belül megjegyzésekkel egészítsék ki a terveket.

 

 

Az Enscape 3.3 segítségével leegyszerűsödik és felgyorsul a 3D modellezés, a tervezők azonnali visszajelzést kaphatnak munkájukról, vagy az általuk végrehajtott változtatásokról. Nemcsak a szakemberek fantáziájának jelent támogatást az Enscape. Az ügyfelek számára is leegyszerűsíti az építészekkel való közös munkát a koncepciók gyors, egyszerű 3D megjelenítésének és változtatásának lehetőségével. Ennek eredménye a zökkenőmentes, hatékony együttműködés a résztvevők és a megrendelők között, amiből rövid- és hosszútávon is mindenki profitálhat.

 

 

Enscape | Web | Facebook | Instagram

 

 

Forrás: Designboom

 

 

További képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Élőkép

Élőkép

Valós idejű vizualizációt kínál az Enscape 3.3.

Csak a változás örök

Csak a változás örök

Hu-Yang Kamillával a képalkotáson keresztül a világhoz való kapcsolódásról, az ürességben rejlő teremtés lehetőségéről és a világgal békés jelenlétről beszélgettünk.

Öko-logikus Építészet 2021

Öko-logikus Építészet 2021

Ördög a részletekben – angyali csomópontok – konferencia június 10-én, ezúttal  akár már személyes részvétellel is...

Hirdetés