A VIII. Építész KÉSZ Regatta, a V4 Építészeti Alapítvány által szervezett építésztalálkozó és vitorlásverseny.

2008-ban, amikor az I. Építész Regattát megrendeztük, vendégeink voltak a Visegrádi Négyek tagországai építész szövetségének elnökei. Korszakalkotó események voltak akkor, hiszen még az év márciusában a nemzetközi építészkongresszus  keretében megalakult a Visegrádi Négyek Építészeti Együttműködés, majd májusban az Építész Regatta alkalmával vendégül láthattuk a tagországok elnökeit, vezetőit újra. 2015-ben ez az együttműködés nemzetközi alapítvány formájában folytatja tevékenységét melynek célja:

“az épített és természeti környezet minőségének javítása, az építészeti kultúrák egymás közti társadalmi elismertségének szélesítése, és a vizuális kultúra színvonalának emelése. E feladatköröket kiegészíti a környezettudatos gondolkodás kialakítása, valamint a tagországok Európai Uniós csatlakozása során megnőtt építési-beruházási feladatok magas színvonalú megvalósulásának elősegítése, különös tekintettel azok közös geopolitikai adottságaikra.”

Most 2015-ben a VIII. Építész Regatta keretében újra várjuk az addigi V4 elnökeit és a megalapított Visegrádi Négyek Építészeti Alapítvány szervezésében kerül sor Keszthelyen a Festetics-kastélyban egy ünnepi gálaestre, ahol a kastély kezdődő felújítása kapcsán közös közép-európai értékeinket vesszük számba.

A Regatta így közös európai kultúránk helyszínévé válik, ahol a táji-történelmi adottságok, a termálvíz, a bor olyan értékeinkre irányítja a figyelmet, amely mindannyiunk számára fontos üzenetet hordoz. A borászatok, melyekről korábban vándorkiállítás is készült e helyen, a vitorlásverseny Balatonlelle térségében egy igazi új polgári élet eseményeként kívánja szolgálni a célokat, egy új közép-európai építészeti díj megalapításával pedig a szervezők értékrendet kívánnak teremteni.

Ebben az évben is megszólítjuk a társmérnök szervezetek tagjait is, így eme esemény kibővítve a tájépítész, belsőépítész, urbanista, településtervező mérnökök számára is nyitott. Támogatónk a KÉSZ Kft, a Bavaria Yacht, VOLVO Hungaria, azt a minőséget képviseli, amit a Visegrádi Négyek Alapítvány is magáénak vall.

A tavalyi sikeres közös rendezés után idén 2015 szeptember 11-13.-a között szervezzük meg az eseményt a keszthelyi Festetics-Helikon kastélyban, ahol  kiállításon mutatjuk be a tervezett  fejlesztéseket. A hajózó építészek mellett biztosítjuk a támogató partnereknek céges zászlóval történő indulását a versenyen, igény esetén  a kapitányt is.

További információk 

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Idén sem maradhat el az Építész Regatta vitorlásverseny

Idén sem maradhat el az Építész Regatta vitorlásverseny

A XIV. Építész-BE LIGHT! Regatta Nagydíj a környezettudatos építészek számára megrendezett amatőr nyílt verseny-sorozat lesz.

Pénteken rajtol a XIII. Építész Regatta

Pénteken rajtol a XIII. Építész Regatta

A környezettudatos építészek versenye Balatonlellétől Keszthelyig tart majd.

Üdülő, ahol hátborzongatóan közelről érezzük a történelmet

Üdülő, ahol hátborzongatóan közelről érezzük a történelmet

Az Építész Szakkollégium és az EASA Magyarország közös alkotótáborának kiállítása a FUGA-ban.

Hirdetés