Szenes István életmű-kiállítása Képzelet és valóság címmel.

A Vigadó Galéria földszinti kiállítóterében nyílik meg július 1-én Szenes István belsőépítész, építész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja és tagozatvezetője elmúlt négy évtizedben készült munkásságát bemutató kiállítás.

Budakeszi, OORI ambulancia-váró, 2005, kézi rajz

Szenes István eddigi munkássága jól illusztrálja a magyar építészetnek/belsőépítészetnek, valamint saját generációjának, a közelmúlt fél évszázad történetét is. Munkáin keresztül fogalmat kaphatunk arról, hogy mi is a belsőépítészet. Tér- és környezetformálás az alkotó tehetségével, amelyben egyaránt benne foglaltatnak saját korának anyagi és szellemi lehetőségei mellett a megrendelő igényeinek ismerete, sőt akár befolyásolása is.

Szenes István tervezői stílusának a jellemzője: festőiség, színharmónia, a kontrasztok finom kiegyensúlyozása, a legigényesebb anyagok beépítése, a világítástechnika eszközként való használata. Mindez a gépészetben és az akusztikában mint egy jól működő tér elemeire komponált zenekari mű jelenik meg.

Elegáns, ízlésében konzervatív, a téralakításában a tágasságra és az intimitásra egyaránt törekvő, agyaghasználatában is a mai korszellemet tükröző tervezői munkája remélhetőleg hosszabb távon is érvényes értéket képvisel, bár Szenes egyik előadásában a belsőépítészeti munkát afféle divathoz hasonló gyakorlatnak tartja, amely mindig változik az idővel. (Dvorszky Hedvig művészettörténész)

A kiállítás augusztus 22-ig lesz látogatható.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy belsőépítész négy évtizedben

Egy belsőépítész négy évtizedben

Szenes István életmű-kiállítása Képzelet és valóság címmel.

Világítás és akusztika egyesülése

Világítás és akusztika egyesülése

Designlámpa guide, best of május a Be Light!-tól.

Környezetbarát tereket is díjaztak az Év Irodája gálán

Környezetbarát tereket is díjaztak az Év Irodája gálán

A hazai munkakultúra fejlődéséhez hozzájáruló irodákat és közösségi tereket díjazták, immár 11. alkalommal.

Hirdetés