Hirdetés

A megújult Mőcsényi Mihály Botanikus Kert szabadtéri biológia és környezetismeret órák helyszíne is.

A Mőcsényi Mihály Botanikus Kert a megújításnak köszönhetően nemcsak színes, hangulatos közösségi térré, hanem természetismereti tudásközponttá is vált, és mint ilyen, a környező iskolák számára szabadtéri biológia és környezetismeret órák színteréül szolgál – írta a Liget Budapest Facebook-oldala.

A poszt tételesen sorolja fel, mit érdemes tudni az újjászületett botanikus kertről:

Mi a Mőcsényi Mihály Botanikus Kert?

A Városliget egyik legkülönlegesebb növényeit felvonultató, ismeretterjesztő parkeleme, a botanikus kert, amelyet a Mőcsényi Mihályról, a tájrendezés magyarországi oktatásának megalapozójáról neveztünk el. A bemutatókertnek szánt területen gyógy- és fűszernövények, konyhakerti növények, szőlő, gyümölcs, egynyári virágok, vízi-, mocsári és sziklakerti növények is helyet kaptak, és további érdekes helyeket is felfedezhetünk itt.

Kneipp ösvény

A látogatók számára különleges élményt jelent, a kert területén épülő, a patakot is keresztező úgynevezett Kneipp ösvény, amely olyan tematikusan kialakított útvonal, ahol mezítláb kell végigmenni, a talpunkat masszíroztathatjuk séta közben, amely javítja az egyensúlyérzéket és jótékony hatással van testtartásunkra.

Ismeretterjesztő táblák

A növénytelepítés és az információs rendszer különösen nagy hangsúlyt kaptak, hiszen botanikus kertről lévén szó, fontos a minél több növényfaj és fajta bemutatása. Az oktatási és ismeretterjesztési tevékenység hátterének biztosítását segíti az ismeretterjesztő táblák kihelyezése, az egyes fajták, botanikai különlegességek megnevezésével, közérthető grafikákkal, leírásokkal.

A nagyobb méretű képekért kattints a galériára!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Millennium Háza néven született újjá az Olof Palme Ház

Millennium Háza néven született újjá az Olof Palme Ház

A városligeti épület és az előtte kialakított új rózsakert október 26-tól látogatható.

Ezekkel a fejlesztésekkel gazdagodik idén Budapest

Ezekkel a fejlesztésekkel gazdagodik idén Budapest

Budapesti fejlesztések szempontjából idén sem fogunk unatkozni.

Jön a Piranesi-díj!

Jön a Piranesi-díj!

Ez az öt magyar projekt szerepel a Nemzetközi Piranesi Építészeti Kiállításon.

Hirdetés