A megújult Mőcsényi Mihály Botanikus Kert szabadtéri biológia és környezetismeret órák helyszíne is.

A Mőcsényi Mihály Botanikus Kert a megújításnak köszönhetően nemcsak színes, hangulatos közösségi térré, hanem természetismereti tudásközponttá is vált, és mint ilyen, a környező iskolák számára szabadtéri biológia és környezetismeret órák színteréül szolgál – írta a Liget Budapest Facebook-oldala.

A poszt tételesen sorolja fel, mit érdemes tudni az újjászületett botanikus kertről:

Mi a Mőcsényi Mihály Botanikus Kert?

A Városliget egyik legkülönlegesebb növényeit felvonultató, ismeretterjesztő parkeleme, a botanikus kert, amelyet a Mőcsényi Mihályról, a tájrendezés magyarországi oktatásának megalapozójáról neveztünk el. A bemutatókertnek szánt területen gyógy- és fűszernövények, konyhakerti növények, szőlő, gyümölcs, egynyári virágok, vízi-, mocsári és sziklakerti növények is helyet kaptak, és további érdekes helyeket is felfedezhetünk itt.

Kneipp ösvény

A látogatók számára különleges élményt jelent, a kert területén épülő, a patakot is keresztező úgynevezett Kneipp ösvény, amely olyan tematikusan kialakított útvonal, ahol mezítláb kell végigmenni, a talpunkat masszíroztathatjuk séta közben, amely javítja az egyensúlyérzéket és jótékony hatással van testtartásunkra.

Ismeretterjesztő táblák

A növénytelepítés és az információs rendszer különösen nagy hangsúlyt kaptak, hiszen botanikus kertről lévén szó, fontos a minél több növényfaj és fajta bemutatása. Az oktatási és ismeretterjesztési tevékenység hátterének biztosítását segíti az ismeretterjesztő táblák kihelyezése, az egyes fajták, botanikai különlegességek megnevezésével, közérthető grafikákkal, leírásokkal.

A nagyobb méretű képekért kattints a galériára!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

152

152 - 2019/4

Múlt, jelen és jövő - ezek az Octogon Magazin 2019/4-es lapszámának legfontosabb kulcsszavai.  Megmutatjuk a szoftverfejlesztésnek otthont adó Hortonworks irodát, a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőt, de olvashattok a Brunszvik-kastélyról is.

Megfagyott dinamizmus

Megfagyott dinamizmus

A stuttgarti Porsche és Mercedes-Benz múzeumépületének összehasonlítása.

Megnyílt a Fény Architektúra kiállítás

Megnyílt a Fény Architektúra kiállítás

Két alapvető építészeti elv is megjelenik egy 3D-s gömbmátrixban.

Hirdetés