Betontalapzatos magánház projekt a DGN Studio tervezésében.

A Daniel Goodacre és Geraldine Ng által 2016-ban alapított londoni DGN Studio keze munkáját dicséri a „Concrete Plinth House” („Beton Lábazatú Ház”) fantázianevű, viktoriánus korabeli, teraszban végződő sorház bővítése, amit nemrégiben alakítottak át a modern élet követelményeinek megfelelően.

 


A ház új, világos része a meglévő épület folytatásaként, de attól teljes mértékben eltérő építészeti jegyekkel épült. A projekt jó példája annak, hogy hogyan lehet a hagyományostól eltérő anyagokból, az építészet fenntarthatóságot szem előtt tartó nyelvét használva kortárs városi életteret létrehozni gondos odafigyeléssel, a designra és minden részletekre kiterjedően. Ennek a gondolatnak megfelelően a fa meghatározó ebben a munkában.

A ház eredeti alapozásához rögzített vasbeton lábazat, és a ráépített tölgyfa szerkezet foglalja keretbe a megrendelő fiatal pár új életterét. A szinteltolással épült beton talapzat robosztussága alapvetően meghatározza az épület hangulatát. 
 


A fehér, olajozott tölgy szerkezet kívülről és belülről is megjelenik, tömör fapanelekkel, vagy üvegezéssel kitöltve. A fapaneleket szükség szerint hol a keret külső, hol a belső síkjára rögzítették, ezáltal megőrizve annak falvastagságát. A rácsos szerkezet egyfajta szűrő is a beltér és a kültér – a kert és az égbolt – között, ezzel is segítve a ház intimitásának megőrzését.

A felfelé nyíló tölgyfa ablakok sora jól átszellőztethető, világos, tágas érzetű életteret biztosít, amely jól illeszkedik a projekt modern, XXI. századi designjához.
 

Forrás: WA
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Amikor London mattot ad New Yorknak

Amikor London mattot ad New Yorknak

Vagy éppen San Francisco sakkban tartja Dubajt. Különleges sakk-készletet gyártanak Londonban, a figurák ikonikus épületek másai.

Világszerte egyre több utcát adnak át a biciklistáknak és a gyalogosoknak

Világszerte egyre több utcát adnak át a biciklistáknak és a gyalogosoknak

Sok város régóta szerette volna megtenni, a járvány felgyorsította mindezt.

Jövőre láthatjuk az idei Serpentine Paviliont

Jövőre láthatjuk az idei Serpentine Paviliont

A dél-afrikai Counterspace munkáját egy teljes évvel később láthatjuk.

Hirdetés