Hirdetés

A One Works S.P.A. és a Studio A4 Iroda Kft. közös munkája.

A 2021 decemberében lezárult pályázatra hét munka érkezett, az első helyezett Bord Építész Stúdió lett, a One Works S.P.A. és a Studio A4 Iroda Kft. közös munkája, valamint a DVM Group Kft. és az UN Studio B.V. terve megosztott második díjat érdemelt. A harmadik helyezett a KÖZTI pályaműve volt, különdíjat a Quintus Design Kft. vihetett haza. A kiíró önkormányzat a megvalósítás során szándéka szerint minden díjazott tervet figyelembe vesz. Az első díjas terv a sajtóban már megjelent, mi most az alternatívát mutatjuk – a One Works S.P.A. és a Studio A4 Iroda Kft. közös munkáját.

 

 

A bíráló bizottság zárójelentése kiemeli a tervben megjelenő merész és innovatív, zöld gondolatra alapozott működtetést. 

 

 

Pozitívumként kiemeli a bírálat, hogy a lélegző épület belső elrendezése jól felépített, jó a belső közlekedési rendszere, bár a bírálók szerint nem eléggé kidolgozott. 

 

 

Külön értékként említi viszont a zsűri a terminál urbanisztikai elhelyezését. 

"A megközelítési térrendbe nem tolakodik bele a parkolótér, igyekszik egy teremtett városi szövetrendszerből rávezetni a terminálra a forgalmat, maga a városi előtér egy speciális városi tér"

 

 

Az épület ikonikus megjelenése egyetlen karakteres gesztusnak köszönhető, az egymás mellé sorolt, fa-hatású keretekre felépített tömegformálásnak. Ezt az elvet a bíráló bizottság kevésbé tartotta sikeresenek. (nekünk kifejezetten tetszik!)

 

 

További kiemelendő értéknek tekintette a bizottság a fenntarthatóságon túl a kiadható kereskedelmi területek elhelyezését. 
 

 

„Összességében a pályamű merész és korszerű foglalatban fejti ki a repülési üzem működését, amely kifejezetten kiemelkedik  a pályázatok közül, viszont ennek újszerűsége mellett számos fenntarthatósági kérdést hagy az értékelésben.”

 

 

Szöveg és képek: az A4 Stúdió jóvoltából
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kiírták az Ybl-, Forster és Schönvisner díjakra szóló pályázatokat

Kiírták az Ybl-, Forster és Schönvisner díjakra szóló pályázatokat

Megjelentek a 2022-es miniszterelnökségi pályázatok az építésügyben, régészet területén illetve örökségvédelemben tevékenykedők elismerésére.

Megjelent a 2023-as Velencei Építészeti Biennálé pályázati felhívása

Megjelent a 2023-as Velencei Építészeti Biennálé pályázati felhívása

Részletesen elérhető a Ludwig Múzeum honlapján.

Balatoni házak versengése

Balatoni házak versengése

2021-ben december 15-ig lehet pályázni a Balaton legszebb háza címére.

Nincs találat!

Hirdetés