Barry Bergdoll március 20-án tart előadást a Középülettervezési Tanszék Tervezésmódszertan kurzusának keretében.

Budapestre érkezik és nyilvános előadást tart Breuer Marcell munkásságának egyik legismertebb kutatója, a New York-i Museum of Modern Art korábbi építészeti kurátora, Barry Bergdoll. A jelenleg a Columbia Egyetemen tanító professzor a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ meghívására 2023. március 20-án, hétfőn nyilvános előadást tart a Műegyetemen Breuerről, a világhírű, magyar származású építészről.


Barry Bergdoll a Columbia Egyetem „Meyer Schapiro Művészettörténet Professzora”, a Pritzker-díj zsűritagja, a New York-i Center for Architecture kuratóriumi elnöke. 2007–2013 között a Museum of Modern Art építészeti és design főkurátoraként dolgozott; munkájának köszönhetően került az intézménybe Frank Lloyd Wright archívuma. Az itt rendezett kiállításai közül kiemelkedik a 2009-es Bauhaus, valamint a 2013-as Le Corbusier-retrospektív. 


Bergdoll professzor „Marcel Breuer: Building Global Institutions” című monográfiája 2018-ban jelent meg, és rögtön a Bauhaus-ban tanult, majd Amerikából világszerte ismertté vált pécsi építész, Breuer Marcell legfontosabb szakirodalmi feldolgozásai közé került. Bergdoll ennek a kötetnek az apropóján tart előadást a budapesti Műegyetemen, a Középülettervezési Tanszék Tervezésmódszertan kurzusának keretében.
 

Előadásának címe: Marcel Breuer and the Invention of Heavy Lightness
Az angol nyelvű előadás nyilvános, a belépés ingyenes.

Az előadás a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ és a BME Középülettervezési Tanszék együttműködésében valósul meg.

Helyszín: BME K-épület, Műegyetem rakpart 3., II. em. 75. terem
Időpont: 2023. március 20. 12:15
Facebook-esemény: ITTForrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Eladta az IKEA Breuer Marcell brutalista épületét

Eladta az IKEA Breuer Marcell brutalista épületét

Az építészként végzett új tulajdonos nulla energiaigényű szállodát varázsolna belőle. 

10 ikonikus Bauhaus bútor és design tárgy

10 ikonikus Bauhaus bútor és design tárgy

Székek, asztalok, lámpák és sakktábla - ezt hagyta ránk a Bauhaus.

„Kaphatok egy darabka földet?”

„Kaphatok egy darabka földet?”

A közösségi kertek múltjáról és jövőjéről. 

Hirdetés