Az egyik legfigyelemreméltóbb hazai belsőépítész csapat shortlisten az Emerging Interior Design Studio of the Year kategóriában.

A budapesti és bécsi székhelyű URBA bejutott a Dezeen Awards 2022 shortlistjére az Emerging Interior Design Studio of the Year kategóriában. Október 10-ig te is szavazhatsz rájuk!
 

A Vízkelety Rita és Lengyel Márton építészek által több mint hat éve alapított URBA a kezdetben leginkább a fővárosi vendéglátóhelyek és üzletek tervezéséről volt ismert (többek között a Nanushka és a Tisza cipő boltjait, a Börzét, a Ramenkét és a Nomurit is ők jegyzik – a szerk.), ma már ennél jóval több lábon állnak – nevükhöz köthető például az Archikonnal közösen tervezett Agrárminisztérium, ugyanakkor az Algíri Magyar Nagykövetség épületén a Földes Architects-szel is együtt dolgoztak, sőt egyéni építészeti megbízásokat is vállalnak. A kilenc főből álló URBA csapat bútorai, belső terei a rájuk jellemző karakteres esztétikával születnek meg, kortárs szemléletben.
 

Fotók: Varga Marietta – 1. 320DTLA étterem (2022. június), 2. ONYX étterem (2022. január), 3. URBA / Bécs (2021. október), 4. Algíri Magyar Nagykövetség | Atlas (2019. december) 


Az öt éve alapított Dezeen Awards megmérettetésén 90 országból több mint 5400 jelentkező indult, ahol az URBA az egyike annak az összesen 31 irodának, akik közül a szakmai zsűri kiválasztja a nyertest novemberben, 6 kategóriában. Azonban nem csak a zsűri, hanem az olvasók is letehetik a voksukat a szerintük érdemes projektekre és irodákra október 10-ig. Szavazni az alábbi linken lehetséges; a közönségszavazás eredménye október közepén lesz publikus (a szavazat leadása után az email címre érkező linken meg kell erősíteni a szavazási szándékot, különben a szavazat érvénytelen).

A longlistre több magyar projekt is felkerült úgy, mint a Magyar Zene Háza, Hello Wood kabin, valamint a shortlistre az Architect Studio of the Year kategóriában a Robert Gutowski Architects iroda is. Az URBA idén először indult ezen a díjon és óriási megtiszteltetés számukra, hogy olyan irodákkal vannak versenyben, mint az Atelier Tao C, House of Grey, Raul Sanchez Architects és az Alexander and Co
 

 

URBA | Web | Facebook | Instagram

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Valódiság ívekkel és természetes felületekkel | Triász
  • 2023-05-17 09:00
  • Deco

Valódiság ívekkel és természetes felületekkel | Triász

A TOP TRIÓ folytatásaként az OCTOGON Deco magazinban megjelenő Triász elnevezésű új sorozatunkban ezúttal mindig egy-egy belsőépítész fejti ki a véleményét három kedvenc projektjéről – belsőépítészek belsőépítészekről.

Hiteles, tudatos építkezéssel a Bécs-Budapest tengelyen
  • 2023-01-11 11:00
  • Deco

Hiteles, tudatos építkezéssel a Bécs-Budapest tengelyen

Interjú az URBA vezetőjével, Lengyel Mártonnal.

Hirdetés