Április 26-án kedden, 17:00 órakor a FUGÁ-ban.

Hirdetés

Helyszín: FUGA Budapesti Építészeti Központ, 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.
Időpont: 2016. április 26. - 17:00, kedd

A szakmai díj senior kategóriájában a címért versengenek idén: Dobos Sára, a Gardenworks Stúdió (Kuhn András és Tarcsányi Judit), a Geum műterem (Csontos Csenge †, Gyüre Borbála, Lád Gergely), Szabadics Anita és Wallner Krisztina. A jelöltek nyilvános jelölési folyamat és előzsűrizés eredményeként egyénileg, vagy alkotópárosként, műhelyként versenyeznek előre benyújtott portfóliójukkal a fődíjért. A jelölteket idén is több kiváló médiaszemélyiség – Götz Eszter (szabadúszó újságíró), Pásztor Erika Katalina (az epiteszforum.hu főszerkesztője), Ránki Júlia (rádiós szerkesztő­ műsorvezető, Rádió Q), Szalai Anna (újságíró, Népszabadság), Zsuppán András (újságíró, Heti Válasz) laudálja majd. Fellép: Pákai Petra. A gálaműsor után állófogadás a FUGÁ-ban. Dress kód: smart casual.

Szakmai zsűrink külföldi tagja, Jandirk Hoekstra Hollandiából érkezik hozzánk az IFLA Europe delegáltjaként. A szakmai zsűri elnöke idén Nemes Zoltán (Ormos Imre­ emlékérmes tájépítész), magyar tagjai: Almási Balázs PhD DLA, Eplényi Anna PhD, Erő Zoltán, Krizsán András DLA, Schieder Zoltán, Szabó József és Turcsányi Miklós.

A gálaműsort az L teremben kiállítás­megnyitó előzi meg, ahol bemutatjuk a senior jelöltek portfólióját és a junior pályaműveket, amelyek idén a XIV. Kerület, Pillangó park rendezéséről szólnak. Bővebb információ a weboldalon és a díj facebook oldalán.

A TÁJÉPÍTÉSZET HÓNAPJA rendezvénysorozat keretében a gála napját megelőzően szakmai konferenciára és könyvbemutatóra kerül sor a FUGA-ban. A rendezvényekről itt tekinthető meg: ZOOM-IN konferencia és kiállításmegnyitó a visegrádi országok tájépítészetéről

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

MÚZEUMÁNIA - könyvbemutató a FUGÁ-ban

MÚZEUMÁNIA - könyvbemutató a FUGÁ-ban

Egy kulturális élménygyár európai modelljei. 

Konverzió – régi és új a kortárs észt építészetben

Konverzió – régi és új a kortárs észt építészetben

A kortárs észt építészet legizgalmasabb, a nemzetközi színtéren is figyelmet keltett objektumait felvonultató tárlat London, Helsinki, New York és Nantes után érkezik Magyarországra. 

Kortárs dán építészet 2.0 kiállítás

Kortárs dán építészet 2.0 kiállítás

Kortárs dán építészeti kiállítás nyílik a FUGÁ-ban február 23-án 18:00-kor.

Hirdetés