Hirdetés

Zoboki Gáborral indul a MÉSZ és a Madaz podcastje.

A Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) Auditórium podcast adásaiban hétről hétre bemutat egy házat és egy építészt, aki újragondolta. Olyan példákat, ahol sikerült új életet lehelni egy régi házba – írta a MÉSZ közösségi oldala. Az építészekkel Zubreczki Dávid építészeti mesemondó beszélget: a műsorvezető 15 éve foglalkozik építészeti témákkal újságcikkekben, tévé- és rádióműsorokban, ez az első alkalom, hogy saját podcast műsorral jelentkezik.

Gondoltál már az építészetre úgy, mint környezetszennyezésre? Hogy nem csak az építés, de a bontás is mennyi rengeteg energiával jár? Miért is ne lehetne egy egész házat újrahasznosítani? Meredeken hangzik, pedig egyáltalán nem lehetetlen: a Magyar Építőművészek Szövetsége éppen azt szeretné bemutatni, hogy a fenntarthatóság nem csak egy divatos hívóazó, hanem egy gondolkodásmód, amelynek mentén változatos módokon őrizhetjük meg a minőségi épített örökségünket.

Hallgasd meg a műsor előzetesét itt!

Az első évadban bemutatandó építészek és házak:

  • Május 25: Zoboki Gábor és az Opera
  • Június 1: Kovács Csaba és a Galya-kilátó
  • Június 8: Csillag Katalin és a MOME
  • Június 15: Nagy Csaba és a Vizafogó óvoda
  • Június 22: Golda János és a Közlekedési Múzeum

Az Auditórium podcast a Magyar Építőművészet Szövetségének megrendelésére készült: a 120 éves szervezett elkötelezett abban, hogy határozott véleményt formáljon építészeti kérdésekben. A műsorral hangsúlyozottan a nagyközönség felé szeretne nyitni, ahogy Krizsán András MÉSZ-elnök fogalmaz a műsor credójában:

„Hiába tudják az építészek, hogy egy ház fontos, védendő alkotás, ha a nagyközönség nem látja meg benne az értéket. Ha nem érzik magukénak.”

Az Auditórium adásaira fel tudtok iratkozni a lejátszókban: RSS feed I Spotify I Transistor

Még több építészeti témáért kövessétek be a Magyar Építőművészek Szövetségét a Facebookon! Az Auditórium podcast a MÉSZ megbízásából a MADAZ Podcast fejlesztésében készült.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Zoboki Kodály és Ybl tanításából építkezett Kínában

Zoboki Kodály és Ybl tanításából építkezett Kínában

Zoboki Gábor az építészet és technológia viszonyáról beszélt a Keletiek Nyugaton, nyugatiak Keleten: Építészkongresszus 2019 konferencián.

Ma nyílik meg a Nemzeti Táncszínház új épülete

Ma nyílik meg a Nemzeti Táncszínház új épülete

Új színtérrel bővül Budapest kulturális palettája.

Komplex tervezésben gondolkodunk

Komplex tervezésben gondolkodunk

Interjú Oláh Éva projektvezetővel és Csiszér András design igazgatóval a Ludovika projekt és Budapest kapcsolatáról.

Hirdetés