Zoboki Gáborral indul a MÉSZ és a Madaz podcastje.

A Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) Auditórium podcast adásaiban hétről hétre bemutat egy házat és egy építészt, aki újragondolta. Olyan példákat, ahol sikerült új életet lehelni egy régi házba – írta a MÉSZ közösségi oldala. Az építészekkel Zubreczki Dávid építészeti mesemondó beszélget: a műsorvezető 15 éve foglalkozik építészeti témákkal újságcikkekben, tévé- és rádióműsorokban, ez az első alkalom, hogy saját podcast műsorral jelentkezik.

Gondoltál már az építészetre úgy, mint környezetszennyezésre? Hogy nem csak az építés, de a bontás is mennyi rengeteg energiával jár? Miért is ne lehetne egy egész házat újrahasznosítani? Meredeken hangzik, pedig egyáltalán nem lehetetlen: a Magyar Építőművészek Szövetsége éppen azt szeretné bemutatni, hogy a fenntarthatóság nem csak egy divatos hívóazó, hanem egy gondolkodásmód, amelynek mentén változatos módokon őrizhetjük meg a minőségi épített örökségünket.

Hallgasd meg a műsor előzetesét itt!

Az első évadban bemutatandó építészek és házak:

  • Május 25: Zoboki Gábor és az Opera
  • Június 1: Kovács Csaba és a Galya-kilátó
  • Június 8: Csillag Katalin és a MOME
  • Június 15: Nagy Csaba és a Vizafogó óvoda
  • Június 22: Golda János és a Közlekedési Múzeum

Az Auditórium podcast a Magyar Építőművészet Szövetségének megrendelésére készült: a 120 éves szervezett elkötelezett abban, hogy határozott véleményt formáljon építészeti kérdésekben. A műsorral hangsúlyozottan a nagyközönség felé szeretne nyitni, ahogy Krizsán András MÉSZ-elnök fogalmaz a műsor credójában:

„Hiába tudják az építészek, hogy egy ház fontos, védendő alkotás, ha a nagyközönség nem látja meg benne az értéket. Ha nem érzik magukénak.”

Az Auditórium adásaira fel tudtok iratkozni a lejátszókban: RSS feed I Spotify I Transistor

Még több építészeti témáért kövessétek be a Magyar Építőművészek Szövetségét a Facebookon! Az Auditórium podcast a MÉSZ megbízásából a MADAZ Podcast fejlesztésében készült.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Csúcstechnikával idézték meg Ybl szellemét

Csúcstechnikával idézték meg Ybl szellemét

Az Operaház felújítását segítő digitális 3D modell.

Megszállott határfeszegetés és racionalizáció

Megszállott határfeszegetés és racionalizáció

Interjú Hevesi Annabellával, az I O line and round tervezőjével!

Hirdetés