Hirdetés

Hazánk legnagyobb irodaparkja születik a Váci úton. (x)

- Az irodakomplexum teljes bérbe adható területe eléri majd a 135.000 négyzetmétert.
- A Váci Greens harmadik épülete közel 24.500 négyzetméternyi irodaterülettel rendelkezik.
- A Váci Greens már jelenleg is közel 4000 főnek biztosít egyedülálló színvonalú munkakörnyezetet.
- Az eddig átadott három épület vezető építésze Tiba János és Király Zoltán (TIBA Építész Stúdió) volt.  

Átadták hazánk legnagyobb irodapark-fejlesztésének harmadik, „B” épület. A Váci Greens irodakomplexum legújabb épülete összesen 24.500 négyzetméternyi irodaterületet kínál 6 szinten. Az új épületet már 60%-ban előszerződéssel bérbe vette a GE Infrastructure Hungary Holding Kft., így a Váci Greens márciustól közel 4000 magasan képzett embernek kínál hazánkban egyedülálló színvonalú munkakörnyezetet. A fejlesztés az új épület átadását követően tovább folytatódik, a hatodik épülettömb helyén fekvő régi épület bontásával, valamint a Váci Greens negyedik épületének mélyépítési munkálataival.

Láthatóan méltó otthonra találtak a világ egyik legnagyobb vállalatcsoportjának magyarországi leányvállalatai, hiszen a GE újabb Váci Greens épületnek szavazott bizalmat. A cégcsoport magyarországi munkahely teremtési folyamatában kulcsszerepet kapott a váci úti modern irodapark, hiszen már közel 1400 új munkahelyet hozott létre a Váci Greens épületeiben, összesen 2400 munkatárs dolgozik itt és további többezer fő magasan kvalifikált munkatárs érkezése várható az irodapark fejlesztésével párhuzamosan. “A GE Magyarországon legnagyobb amerikai befektetőjeként és a második legnagyobb exportőrként van jelen több mint 10000 munkavállalóval.  A Váci Greens irodaépületei megfelelnek a GE magyarországi üzletágainak, többek között a Globális Üzleti Szolgáltató Központ, Healthcare, Water magasszintű elvárásainak és lehetőséget teremtenek a cég folyamatos bővítési terveinek megvalósításához. A  GE célja, hogy  a világ vezető digitális ipari vállalata legyen és hisszük, hogy Magyarország lehet az első digitális ipari ország, ehhez minden feltételt adott látunk, mint a képzett munkaerő és az infrastruktúra tekintetében” - mondta el Joerg Bauer, a GE Magyarország elnöke.

fotó © Atenor

A GE és a Váci Greens harmonikus együttműködését jól mutatja, hogy az iroda.hu szakmai zsűrije a 2015-ös év legjobb új irodafejlesztésévé választotta a Váci Greens tavaly átadott „C” épületét, míg a legjobb nagyvállalati iroda díját a GE Global Operations és GE Healthcare Váci Greens-en működő irodája érdemelte ki.

Kiemelkedően környezettudatos megoldások
A Váci Greens nem csupán megjelenésében, de „tudásában” is impozánsan kiemelkedik a Váci úti folyosó irodaépületei közül. A BREEAM Excellent minősítést elnyerő projekt épületei nagyon olcsó üzemeltethetőségüknek és alacsony energiafelhasználásuknak köszönhetően hamar óriási népszerűségre tettek szert a piacon. Egy konkrét példát kiemelve, a Váci Greens „C” és „B” épületeinek esetében például talajhő hasznosításával a számítások szerint évente várhatóan 7-8 hónapon át nem kell külső energiát igénybe venni sem a fűtéshez, sem a hűtéshez.  „Azt tapasztaljuk, hogy vezető világcégek körében nagy a kereslet a modern, energiahatékony és környezettudatos irodaépületek iránt. Mi már a fejlesztés kezdetekor, a gazdasági válság időszakában azonosítottuk ezt a várható trendet, és minden épület fejlesztése során a legkorszerűbb berendezésekben, tágas központi terekben és zöld területekben gondolkoztunk. Nagyon örülök, hogy picit a piac előtt járva a olyan irodamegoldással jelenhettünk meg a piacon, amely nem csupán a jelen, de a jövő igényeit is kielégíti majd” – összegez Borbély Zoltán, az Atenor ország igazgatója.

fotó © Atenor

Tovább bővül a bérlői kör
A Váci Greens első bérlője a Sykes az elmúlt év során 15%-kal bővítette a bérbe vett területeit, míg az idei év tavaszán 150 fővel új bérlőként érkezik az IT Services Hungary. A Váci Greens belga tulajdonosa, az ingatlanfejlesztő Atenor Group eredeti terveit kibővítve, a múlt év során megvásárolta a Fiastyúk és Madarász Viktor utca sarkán található telket is, ahová a Váci Greens „F” épületét tervezi felépíteni. Az irodapark hatalmas volumene ellenére sem veszíti majd el egyedülállóan otthonos és emberbarát jellegét – a Váci Greens a bérlői igényeket maximálisan szem előtt tartva a legkorszerűbb berendezésekkel, tágas központi terekkel és zöld területekkel várja a cégeket. 

A Váci út még mindig sláger
A Váci Greens az egyik legnagyobb jelenleg futó budapesti ingatlan-beruházás. A fejlesztést az Atenor Group saját forrásból finanszírozza. Az irodakomplexum a budapesti irodafejlesztések közül elsőként nyerte el a BREEAM „Excellent” minősítést 2011-ben, majd ugyanezen évben megkapta a Bloomberg „Legjobb Irodafejlesztés” díját is Magyarországon. A brüsszeli tőzsdén jegyzett Atenor csoportnak jelenleg 15 futó projektje van Európában.  A Váci úti „irodafolyosó” még mindig a legkeresettebb terület a budapesti irodaingatlan-piacon, ez a terület fedte le 2015-ben a piac 20%-át. Népszerűségének elsődleges okai a belvárosból való egyszerű megközelíthetőség autóval és tömegközlekedéssel, valamint a rendkívül versenyképes bérleti konstrukciók. A Váci Greens kiváló munkakörnyezetet kínál a tágas terekkel és a gondozott külső zöld területekkel, sétatávolságra a Duna Plázától és az M3-as metró állomásától.

szöveg:sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Felejtsük el Frank Lloyd Wright ceruzáját!

Felejtsük el Frank Lloyd Wright ceruzáját!

Hatalom és építészet a KÉK beszélgetésén.

Ők az ingatlanpiac legjobbjai

Ők az ingatlanpiac legjobbjai

Kiosztották a Portfolio Property Award díjait, amelyen az év irodaprojektje a Graphisoft Park South és a Telekom új székháza lett.  

A díjnyertes Telekom székház megépítése különleges kivitelezői kihívást jelentett

A díjnyertes Telekom székház megépítése különleges kivitelezői kihívást jelentett

Wolf András és Farkas Norbert fedi fel a kivitelezés titkait.

Hirdetés