A Wolfgang & Hite Studio szerint a ​maszturbáció nagyszerű metaforája annak, ami New Yorkban történik.

Érdekes módját választotta a Wolfgang & Hite Studio New York csúcskategóriás épületeinek kritizálására: többek között felhőkarcoló alakú vibrátorokkal harcol a város látképét szerintük romboló és felesleges építkezések ellen. A XXX:HY névre keresztelt, szilikonból készült dildó kollekcióban lemásolták az épületeket, amelyek a Hudson Yards fejlesztésben valósultak meg, beleértve Thomas Heatherwick és a Diller Scofidio + Renfro alkotásait is. 

A Hudson Yards "fallikus" elemei - Fotó: WikipédiaAhogy a Wolfgang & Hite látja - Fotó: Wolfgang & Hite

Az építészetre és formatervezésre szakosodott Wolfgang & Hite a popkultúra részévé emelte a szexuális segédeszközöket azzal, hogy általuk tart görbe tükröt az Egyesült Államok legnagyobb magán ingatlanfejlesztésének: a Manhattanben található 11 hektáros teleken üvegtornyokat és plázákat húztak fel. A projekt sok kritikát kapott, legfőképpen hogy a gazdagok egy szűk, fényűző csoportjának készült, és egyáltalán nem a New York-i átlagemberre koncentrál. 

A Studio szerint a maszturbáció nagyszerű metaforája annak, ami New York-ban történik.

A Wolfgang & Hite dildója a Hajóról - Fotó: Wolfgang & Hite Thomas Heatherwick hajója (The Vessel) - Fotó: Wikipédia

Behatolás és masszív nyomulás minden olyan területen, ahol nem kellene, megvalósítva a helytelen építkezés minden lehetséges alfaját. Másrészt mindeközben a városvezetők és a fejlesztők úgy „cseszegetik” egymást, ahogy éppen nem sajnálják. A Wolfgang & Hite azt is megjegyezte, hogy a felhőkarcolókat már régóta hasonlítják a péniszhez, a fallikus építészetnek külön Wikipédia oldala is van. A Hudson Yards egyes elemei is nagyon hasonlítanak a szexuális játékokra. 

Az eszközök nem vásárolhatóak meg, ellenben küldtek egyet ajándékba a Hudson Yards ingatlanfejlesztőjének, Steven Rossnak. A Wolfgang & Hite nem áll meg New Yorkban, így várhatóan hamarosan más városok épületeit is megcsodálhatjuk dildó formátumban.

Forrás: Wolfgang & Hite
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Akik vibrátorral kritizálnak építészetet

Akik vibrátorral kritizálnak építészetet

A Wolfgang & Hite Studio szerint a ​maszturbáció nagyszerű metaforája annak, ami New Yorkban történik.

Már látogatható New York legújabb nevezetessége

Már látogatható New York legújabb nevezetessége

Átadták a Vesselt, az Escher-képeket idéző óriási lépcsősort a Hudson Yardson. 

Finoman megbújó gesztusok

Finoman megbújó gesztusok

A megújult budakeszi Sienai Szent Katalin Konvent 

Hirdetés