Az ajánlatokat 2020. december 15-ig várja a társaság. 

Miután az elmúlt egy hónapban megtartották az egyeztetéseket az ajánlattevőkkel, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felkérte a Lánchíd felújítására jelentkező gazdasági szereplőket a végső ajánlattételre. 

A BKK a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás részeként az elmúlt egy hónapban folyamatos tárgyalásokat folytatott az ajánlatot adó gazdasági szereplőkkel. Az egyeztetéseken a felek konzultáltak a tender első ajánlattételi szakaszában beadott árajánlatokról, a költségcsökkentési lehetőségekről, a szerződéses feltételekről és egyes, a hídfelújítással kapcsolatos műszaki lehetőségekről.

A BKK december 1-jén felkérte a gazdasági szereplőket a végső árajánlatok beadására, az ajánlatokat 2020. december 15-ig várja a társaság. A híd felújítása halaszthatatlan, ezért a BKK bízik abban, hogy „az első ajánlattételi szakaszban beadottaknál kedvezőbb árajánlatok érkeznek majd, hiszen ez a fő feltétele a tender sikerességének”.

„Ahhoz, hogy a feltételes közbeszerzési eljárás győztesével 2021 februárjában a szerződés megköttethessen és a Lánchíd, Magyarország szimbólumának felújítása a terveknek megfelelően jövő tavasszal elindulhasson, az árajánlatoknak bele kell férniük a rendelkezésre álló pénzügyi fedezetbe, és a magyar kormánynak is biztosítania kell az ígért, de mind a mai napig meg nem érkezett hatmilliárd forintos támogatást” – tették hozzá.  A BKK közölte azt is, hogy a beadott végső árajánlatokról a kiértékelésük után tájékoztatást ad.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A 150 az új 100

A 150 az új 100

A Budapest100 bemutatja: Városegyesítés

Hófehérke két udvara

Hófehérke két udvara

A kertek határozzák meg ezt a La Piedad-i minimalista otthont.

A legjobb magyar ingatlanfejlesztések 2022-ben

A legjobb magyar ingatlanfejlesztések 2022-ben

Ők a FIABCI – XXIV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat nyertesei.

Hirdetés