Hirdetés

Felmérés mutatott rá: a hazai piacon hatalmas gondot okoz az egyedi lakberendezési elemek megalkotása.

A megrendelők igenis igénylik az egyedi formatervezésű lakberendezési tárgyakat, a jó szakemberek hiánya azonban sokszor gátat szab annak, hogy ezek gondolatból valósággá váljanak – ezek a legfőbb megállapításai annak a telefonos közvélemény-kutatásnak, aminek kérdéseit közel 100 lakberendező és belsőépítész válaszolta meg. 

De vajon hová tűntek a szektor azon szaktekintélyei, akik a legbizarrabb koncepciókat is kézzelfoghatóvá teszik? Az Epic Creations porondra lépése lehet az utolsó mentsvár?

A lézervágott fémpanelek a térelválasztásra stílusos megoldást kínálnak

A rendhagyó dekorelemeket nemcsak a megbízók, a szakemberek is kedvelik 

A már kész bútorok beszerzése nyilván jóval egyszerűbb és gyorsabb, mint a különleges, személyre szabott kiegészítők megtervezése, majd legyártatása. Mindazonáltal az unikális lakberendezési elemekkel – egyedi bútorokkal, felületekkel, lámpákkal – színvonalasabb munka végezhető, illetve a szakemberek számára a tervek elkészítése kihívást is jelent. Épp ezért a megkérdezett belsőépítészek többsége a különleges tárgyak elkészítésével járó időveszteséget már alapból belekalkulálja a munkafolyamatokba, ugyanis szívesen számolnak vele. 

A személyre szabott terveknek olykor búcsút kell inteni

Dilettáns, fantáziátlan kivitelezők, költségvetési problémák, időhiány – ez a három legfőbb tényező, amelyek megfékezik a páratlan dekorelemek elkészítését, derült ki a felmérésből.

A grandiózus dekorációk elkészítésében is jártas az Epic Creations csapata

Az akadályokat azonban mind a lakberendezők, mind a belsőépítészek megpróbálják elhárítani. A válaszok  szerint a szakemberhiánnyal kapcsolatos problémákat elsősorban kommunikációs úton próbálják elsimítani, közben pedig folyamatosan keresik a segíteni képes tanácsadókat, de ha végképp nem tudják megoldani a technikai problémákat, akkor cserélik a csapatot. A pénzügyi nehézségeknél legtöbben az újratervezést választják, viszont ez egyrészt nyilván egy kudarc, másrészt növeli a kivitelezés hosszát, ami időzavarba hozza a kivitelezőt a projekt lezárásának határidejét illetően.

Nem muszáj újratervezni mindent!

A felmérés egyértelműen rávilágított, hogy a piac rendkívül beszűkült, így a lakberendezőkre, belsőépítészekre kimondottan nagy teher hárul amiatt, hogy professzionális csapatot találjanak, akik a legmerészebb terveiket is kézzelfoghatóvá tudják tenni. A küldetés azonban nem lehetetlen, csak a megfelelő lehetőségeket kell megtalálni majd megragadni azokat.

Egy pad, amely nemcsak mutatós, hanem okos is

Az Epic Creations ügyvezetője, Szalkai Zoltán kiemelte: a szektorban egy kis vérfrissítésre, a korábban ismertekhez képest valami egészen másra van szükség. Egy olyan vállalatra, akik számára nincsenek lehetetlenek, akik a legabszurdabb ötleteket is gond nélkül megvalósítják. 

Az Epic Creations csapata jelentős tapasztalattal rendelkezik, ugyanis évekig a nemzetközi filmipar látványterületi részlegén mozogtak, méghozzá nagy sikerrel – különleges kellékek, berendezések, díszletek létrehozásával foglalkoztak –, most viszont, felismerve a piaci rést, tevékenységi körüket kibővítették és átevickéltek a belsőépítészet világába is. 

Szalkai Zoltán kiemelte: egyedi tervezésű bútorokkal és világítási megoldásokkal szeretnék segíteni immár a belsőépítészek és lakberendezők munkáját is, hogy az otthonok, az épületek belső tereinek fantáziadús kialakításában végre ne legyenek akadályok.

A nagyobb képekért kattints a galériára!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A vadabbnál vadabb belsőépítészeti ötletekből nincs hiány, de a megvalósítás fékekkel van tele? Ez lehet a megoldás!

A vadabbnál vadabb belsőépítészeti ötletekből nincs hiány, de a megvalósítás fékekkel van tele? Ez lehet a megoldás!

Felmérés mutatott rá: a hazai piacon hatalmas gondot okoz az egyedi lakberendezési elemek megalkotása.

Belvárosi épületegyüttes születik | Hotel Dorothea

Belvárosi épületegyüttes születik | Hotel Dorothea

Bokrétaünnepséget tartottak a főváros egyik legkomplexebb építkezésén a Hotel Dorotheaban.

Növények poézisa

Növények poézisa

A „Poetizer” – költészeti témájú közösségi oldal – irodái Prágában.

Hirdetés