A Skanska befektet a Business Linkbe

A Business Link és a Skanska közösen hoznak létre innovatív ökoszisztémát.

A Business Link és a Skanska közösen hoznak létre innovatív ökoszisztémát Közép-Kelet-Európában start-up vállalatok, kis- és középvállalatok, illetve az üzleti szolgáltató szektorban tevékenykedő vállalatok számára. Az ingatlanfejlesztő úgy döntött, hogy befektet a Business Linkbe, amely a közösségi munkaterek és magánirodák legnagyobb lengyelországi hálózata. A Business Link a tervezett nemzetközi bővítéssel a maga nemében, Európában a legnagyobb, világviszonylatban pedig a második legnagyobb hálózat lesz. Ennek eredményeképpen a Skanska a legszélesebb körű kereskedelmi célú irodakínálatot hozhatja létre vállalkozások széles köre számára a jövőben a közép-kelet-európai piacon.

A következő néhány évben a Business Link nagyjából 12 új helyszínt létesít majd Közép-Kelet-Európában, összesen hozzávetőleg 45-50 000 négyzetméteren. Az akár 10 millió euróra rúgó beruházás időben eloszlik majd, és előzőleg közösen megállapított üzleti célok teljesülésétől függ. Egy stabil és megbízható vállalatba történt befektetésről van szó, amely a Skanska-val való együttműködésnek köszönhetően jó eséllyel nőhet óriássá a nemzetközi piacon.

– Ez a Skanska részéről üzleti kínálatunk közép-kelet-európai építését tekintve stratégiai lépés. Európa e térségének legnagyobb építőipari és ingatlanfejlesztő vállalataként figyelembe vesszük az ingatlanpiac valamennyi dinamikus változását, és minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy azonnal reagáljunk a legfrissebb trendekre. A Business Link ajánlata tökéletes válasz arra a vállalati portfoliókban megjelenő, rugalmas terek iránti növekvő igényre, amit fő ügyfeleink ingatlan-stratégiáiban figyelhetünk meg, különösen az üzleti szolgáltatások szektorában – mondta Claes Larsson, a Skanska Group kereskedelmi célú ingatlanfejlesztési üzletágért globálisan felelős ügyvezető alelnöke.

A Skanska és a Business Link együttműködése a legkorszerűbb modellel bővíti az ingatlanfejlesztő kereskedelmi célú irodatér-kínálatát – egy olyan megoldással, amelyre rendkívül nagy a kereslet, különösen start-up közösségek, illetve kis- és középvállalatok körében.

- Olyan új, rugalmas és kreatív irodai terekkel színesítjük ingatlan-portfoliónkat, amelyek minden nap, napi 24 órában rendelkezésre állnak, akár fokozatosan, igény szerint pedig mentori csomaggal is bérelhetők. Végső soron akár 9 000 ember is dolgozhat majd azokban az irodákban, amelyeket a Business Link biztosít a Skanska Lengyelországban, Cseh Köztársaságban, Romániában és Magyarországon található épületeiben – mondta el Katarzyna Zawodna, a Skanska közép- és kelet-európai kereskedelmi célú irodai üzletágáért felelős elnöke. - A BPO/SSC piac főbb szereplői számára különösen értékes lehet az irodai terek alkalmi bérlésének lehetősége a hagyományos szerződéses pontok szükségessége nélkül, ám azzal a plusszal, amit a start-up környezetekkel folytatott szoros együttműködés jelent. Ugyanakkor a fiatal vállalkozók számára is remek lehetőség arra, hogy vállalkozásukat felsőbb kategóriás, irodákba helyezzék. A közép-kelet-európai piacon ez az első ilyen jellegű, ekkora szabású és teljesen átfogó megoldás – tette hozzá Katarzyna Zawodna.

– Ez az első alkalom, hogy egy nemzetközi nagyvállalat jelentős részt vállal egy ilyesfajta start-up környezet kialakításában Európában. E beruházásnak köszönhetően a Business Link megerősíti vezető pozícióját Lengyelországban, és a korszerű közösségi munkaterek európai piacának legnagyobb szereplőjévé válik. Sőt, a tervezett lengyel, cseh, román és magyar bővítés eredményeképpen jó esélyünk van a világpiac második helyének megszerzésére.– fejtette ki Dariusz Żuk, a Business Link társalapítója és vezérigazgatója.

A Skanska a Business Link részvényeinek maximum 50%-át fogja megszerezni, és ezzel a vállalat többségi részvényesévé válik. A vállalkozást egy újonnan létrehozott cég fogja menedzselni. Az első Business Link irodák megnyitására a Skanska épületeiben az idei év egy későbbi szakaszában kerül sor. 

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Változást szeretnénk a munkahelyeinken

Változást szeretnénk a munkahelyeinken

Mármint a magyarországi dolgozók kétharmada. Kertet és fitnesztermet szeretnének.

Eladták a Nordic Light Trio irodaházat egy dél-koreai befektetési alapnak

Eladták a Nordic Light Trio irodaházat egy dél-koreai befektetési alapnak

A Paulinyi-Reith & Partners által tervezett épület 98%-át már kibérelték.

Miért fontos a munkahelyi jóllét népszerűsítése?

Miért fontos a munkahelyi jóllét népszerűsítése?

A Skanska az Egészség- és Munkavédelmi Héten a jóllétre fókuszált.

Hirdetés